27. května 2017 • 21:33

Bílek prožíval boj o titul z lavičky ještě více než ze hřiště

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán fotbalistů pražské Slavie Jiří Bílek strávil většinu jarní části sezony jen na lavičce, v roli náhradníka ale podle svých slov boj o titul prožíval snad ještě víc, než kdyby nastupoval. Bílek po dnešním vítězství 4:0 nad Brnem, které zajistilo Slavii mistrovské oslavy, řekl, že se "sešívaní" vrátili, kam v tabulce patří.


Bílek byl na podzim stálicí slávistické sestavy, po příchodu stopera Michaela Lüftnera si však až dnes díky střídání za rozhodnutého stavu připsal první jarní ligové minuty. "Abych řekl pravdu, tak jsem byl nervózní jak pes. Na hřišti to tolik neprožíváte, ale na té lavičce to jsou hrozné nervy. Dneska to bylo něco šíleného," líčil Bílek před novináři.

Jako zkušený fotbalista a kapitán ale neměl podle svého názoru složitou práci s mladšími spoluhráči. "Jak jsem působil na kluky... U nás je to hrozně jednoduché, my jsme jeden tým, tam jsou úžasní kluci, o to byla ta práce s nimi jednodušší. Jenom radost s nimi pracovat," řekl.

Třiatřicetiletý Bílek do Slavie přišel ještě před současnými čínskými majiteli a zažil i období, kdy byl klub blízko insolvenci. "Teď jsem nedávno koukal na plakát z roku 2014, 2015. Že jsme tu zůstali tři hráči z období, kdy to bylo špatné, nechodily výplaty, bojovali jsme do posledních kol o záchranu," uvedl.

Vzestup Slavie po příchodu čínských majitelů je podle něj jako z pohádky. "Tam, kde Slavie nyní je, tam má být. Hluboce doufám, že v tom budeme pokračovat. Slavia si to zaslouží," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud