28. května 2017 • 12:14

Helešic s Podrazilem byli na ME potřetí za sebou čtvrtí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil skončila potřetí za sebou čtvrtá na mistrovství Evropy. V Račicích vyhráli italští veslaři Matteo Lodo a Giuseppe Vicino. České dvojici chybělo k medaili 1,5 sekundy.


"Začali jsme jako v sobotu a prostě jsme to odpálili. Zkoušeli jsme jet, co to vydrží a zase to dopadlo na čtvrté místo," řekl Helešic. Veslaři pražské Dukly se po startu drželi druzí, poté ale klesli až na šesté místo. V závěru se mocným finišem posunuli na čtvrtou pozici. "Před finále jsme si říkali, že koho předjedeme, to bude úspěch. A zvládli jsme předjet dvě dvojky," uvedl veslovod posádky.

"Je to trošku bramborový hattrick, co si budeme povídat," pousmál se Podrazil. "Úroveň mistrovství Evropy se ale každým rokem zvedá. Když jsme byli před třemi lety poprvé na Evropě v Poznani, tak úroveň nebyla taková a mohli jsme rozhodně závodit. Teď si myslím, že při dnešní kvalitě dvojek je to docela dobrý úspěch. Když to budeme držet dál a čtvrté místo bude i na mistrovství světa, tak budeme spokojení," dodal Podrazil.

Šest českých posádek se dnes představilo ve finále B v boji o sedmé až 12. místo. Nejlépe z nich dopadl dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek, který svou poslední jízdu vyhrál a celkově skončil sedmý.

Rozlučku s mezinárodní kariérou absolvoval Jakub Makovička, jenž štrokoval čtyřku bez kormidelníka a společně s Janem Potůčkem, Jakubem Paroulkem a Kornelem Altmanem dojeli v "béčku" třetí.

"Hrozně těžko se to říká, ale je to tak. Vracel jsem se kvůli synovi, aby viděl tátu závodit tady v Račicích," řekl šestatřicetiletý Makovička ČTK. Účastník dvou olympijských her, který má ve sbírce tři medaile z ME, se k aktivní kariéře vrátil loni kvůli šampionátu v domácím prostředí. "Ještě pojedu za týden Primátorky, ale mezinárodní kariéra končí," uvedl.

V bojích o medaile se ještě představí skifař Ondřej Synek, dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud