28. května 2017 • 19:53

Házenkářky Mostu zdolaly ve třetím finále Slavii a obhájily titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkářky Mostu získaly už pátý mistrovský titul po sobě. Severočešky dnes zvítězily v rozhodujícím třetím utkání finále play off interligy nad pražskou Slavií doma 24:22 a po obratu ovládly sérii poměrem 2:1 na zápasy.


Mosteckým hráčkám se povedl proti Slavii dokonalý obrat už potřetí za poslední čtyři sezony. Vloni Severočešky otočily sérii rovněž z 0:1 na 2:1 a v roce 2014 dokonce z 0:2 na 3:2. Pražanky nezlomily dlouhé čekání na titul, které trvá od roku 2010.

Bronzové medaile získaly hráčky Olomouce po výhře 21:17 v Porubě. Sérii ovládly také 2:1.

Most v sobotu srovnal sérii na 1:1 po jasném vítězství 30:20, dnes měl ale před svými fanoušky více práce. Slávistky se proti vysokému favoritovi vzepjaly k výkonu na hranici možností a v úvodu vedly 3:2. Pak ale přišla série šesti branek domácího celku a ve 22. minutě Severočešky odskočily už na 14:7.

Pražanky do přestávky ztrátu o dva góly snížily a po pauze ještě zápas zdramatizovaly. Ve 43. minutě ztrácely slávistky po trefě Kutlvašrové už jen dva góly a následně se mohly ještě víc přiblížit, jenže Most v kritické chvíli podržela brankářka Müllnerová. Hostující hráčky se pak ještě několikrát znovu přiblížily na rozdíl dvou gólů, ale dotáhnout skóre už nedokázaly.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud