28. května 2017 • 22:35

Volejbalisté se z domácího turnaje na MS neprobojovali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští volejbalisté budou podruhé za sebou chybět na mistrovství světa. V domácím kvalifikačním turnaji v Karlových Varech obsadili až třetí místo po prohře v závěrečném utkání s Finskem 1:3. Ačkoli si domácí reprezentanti mohli vybojovat přímý postup, nakonec jim unikla i účast v červencové baráži.


Finové zvládli rozhodující zápas celého turnaje skvěle, zatímco Čechům se naopak vůbec nepovedl. Velké problémy měli s příjmem plachtícího servisu, dostali celkem devět es a v této činnosti je nejvíce trápil blokař Sinkkonen. Špatná přihrávka nahlodala psychiku českých hráčů a navzdory několika střídání nenašel jejich španělský kouč Miguel Falasca nikoho, kdo by zastavil finský tlak.

Seveřané šestičlennou karlovarskou skupinu vyhráli a zahrají si příští rok na MS v Itálii a Bulharsku, kde budou obhajovat deváté místo. Druzí skončili v karlovarské kvalifikaci Španělé, s nimiž český tým v pátek prohrál 2:3. Španělsko nasbíralo rovněž deset bodů, ale o výhru více.

Na MS poprvé čeští volejbalisté chyběli v roce 1994 a podruhé před třemi lety. Nyní už za týden začnou v Koreji Světovou ligu, na přelomu srpna a září je čeká mistrovství Evropy v Polsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud