28. května 2017 • 22:55

Volejbalisté se z domácího turnaje na MS neprobojovali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští volejbalisté budou podruhé za sebou chybět na mistrovství světa. V domácím kvalifikačním turnaji v Karlových Varech obsadili až třetí místo po prohře v závěrečném utkání s Finskem 1:3. Ačkoli si domácí reprezentanti mohli vybojovat přímý postup, nakonec jim unikla i účast v červencové baráži.


Finové zvládli rozhodující zápas celého turnaje skvěle, zatímco Čechům se naopak vůbec nepovedl. Velké problémy měli s příjmem plachtícího servisu, dostali celkem devět es a v této činnosti je nejvíce trápil blokař Sinkkonen. Špatná přihrávka nahlodala psychiku českých hráčů a navzdory několika střídání nenašel jejich španělský kouč Miguel Falasca nikoho, kdo by zastavil finský tlak.

"Hrozně těžko se to hodnotí. Myslím, že nám celkově tento turnaj nevyšel ideálně. Letos jsme nechytli rytmus, je to takové svázanější. Celkově to bylo hodně o hlavách, oproti minulému roku, kdy jsme do toho vlétli bezhlavě," řekl kapitán Aleš Holubec Radiožurnálu.

Finové vyhráli první set až těsně 25:23, ve druhém ale domácí deklasovali 25:14. Předvedli smršť podání i bloků. Při vedení 2:0 na sety už mohli slavit postup na MS. Po změnách v obou sestavách vykřesali Češi naději (25:23), ale zejména bezzubý útok stál za dalším debaklem ve čtvrtém dějství.

"Myslím, že dva sety byly ostudné, za to se omlouváme všem fanouškům, kteří přišli, protože byli úžasní. Měli jsme předvést víc, i kdybychom prohráli 0:3, než dva sety se čtrnáctkou. Úplný výpadek," litoval smečař Donovan Džavoronok.

Seveřané šestičlennou karlovarskou skupinu vyhráli a zahrají si příští rok na MS v Itálii a Bulharsku, kde budou obhajovat deváté místo. Druzí skončili Španělé, s nimiž český tým v pátek prohrál 2:3. Španělsko nasbíralo rovněž deset bodů, ale o výhru více.

Na MS poprvé čeští volejbalisté chyběli v roce 1994 a podruhé před třemi lety. Nyní už za týden začnou v Koreji Světovou ligu, na přelomu srpna a září je čeká mistrovství Evropy v Polsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud