28. května 2017 • 23:08

Sato vládl v Indianapolis, zklamaného Alonsa zradil motor

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porucha motoru na jeho voze McLaren-Honda připravila Fernanda Alonsa o možný úspěch ve slavném závodě 500 mil Indianapolis. Dvojnásobný mistr světa formule 1, který kvůli startu v Indy vynechal prestižní Velkou cenu Monaka, musel odstoupit 21 kol před koncem. Vítězství ve 101. ročníku na proslulém oválu vybojoval bývalý pilot F1 Takuma Sato z Japonska.



"Velká škoda. Myslím, že bychom si zasloužili dobrý výsledek," litoval Alonso, jehož potkal podobný osud jako ve třech z pěti letošních závodů mistrovství světa F1. Také v nich mu vypověděl službu motor Honda.

Závod před zhruba 350.000 diváků ho ale nadchl. "Byla to jedna z nejlepších zkušeností v mojí kariéře. Závodil jsem s nejlepšími jezdci a byl schopen se jich držet. Jestli se sem vrátím, už budu chytřejší, než jsem byl teď," řekl španělský pilot, jenž během závodu odkroužil několik kol i v čele startovního pole.

Je konec. Závod pokračuje, ale Fernando Alonso už dojelFoto Reuters / Brian Spurlock-USA TODAY Sports

Závod byl několikrát pozastaven kvůli nehodám. Ta nejvážnější se odehrála v 52. z 200 kol a srazili se při ní vítěz kvalifikace Scott Dixon z Nového Zélandu a Brit Jay Howard. Dixonův vůz náraz katapultoval do vzduchu a rozbil se o vnitřní bariéru, z vraku nicméně pilot vylezl po svých.

Výsledky:

1. Sato (Honda),
2. Castroneves (Chevrolet),
3. Jones (Honda),
4. Chilton (Honda),
5. Kanaan (Honda).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud