30. května 2017 • 13:22

Tým České spořitelny vyhlíží úspěch na MS v maratonu horských kol

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S kompletním kvartetem jezdců by se mohl za necelý měsíc na mistrovství světa v maratonu horských kol v německém Singenu představit cyklistický tým Česká spořitelna - Accolade. A věří, že účast přetaví také v úspěchy. Dopomoci k tomu má mimo jiné bývalý silniční profesionál Pavel Padrnos, jenž týmu externě vypomáhá.


V plánech reprezentačního šéftrenéra Viktora Zapletala napevno figurují ostřílený Pavel Boudný, Matouš Ulman a Jitka Škarnitzlová, slibné vyhlídky na místo v konečné nominaci má i Jan Rajchart. "Jsem rád, že se nám povedlo nominovat v tak velkém počtu. Je super, že v Singenu by mohl startovat celý náš tým," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze šéf týmu Radim Kořínek.

Rázně však odmítá, že by pro tým vše končilo pouze samotnou účastí. "Nejedeme se zúčastnit, ale uspět. V mých očích hrozně vyrostl Matouš Ulman. Myslím, že Matouš i Pavel Boudný jsou schopni bojovat o medaile. A myslím, že Jitka by mohla hodně překvapit. Věřím, že uděláme nějaký dobrý výsledek," doplnil Kořínek k jednomu z hlavních vrcholů sezony, který je na programu poslední červnový víkend.

"Už jsem tam jel dohromady asi čtyřikrát, takže tu trať znám docela dobře. Pojede se dvakrát na okruhu o délce 50 kilometrů s velkým převýšením. Kdyby se povedla desítka, i třeba společně s Matoušem, byl by to skvělý výsledek pro celý tým," uvedl čtyřiatřicetiletý Boudný.

Ulman věří, že právě spojením sil obou závodníků a dlouhodobých týmových parťáků rostou šance na úspěch. "S Pavlem už závodíme spolu čtyři, možná pět let. A když se někde ocitneme sami, jsme v podstatě nechytatelná dvojka, protože se dobře doplňujeme na různých sekcích trati," popsal Ulman, který je o rok a půl mladší.

Škarnitzlová bude mít díky zkušenostem a paralelnímu působení v cross country dobře přečtené soupeřky. "Myslím, že ta konkurence bude vycházet především z cross country. Annika Langvadová, která je současnou šampionkou v cross country, sbírá medaile i v maratonu. Podobné je to i u Jolandy Neffové, která je poslední mistryní světa v maratonu. Pro mě to bude velká neznámá, ale zároveň i velká výzva," řekla Škarnitzlová.

Již delší dobu Kořínkovi vypomáhá Padrnos, účastník slavné Tour de France. "S Radimem jsme našli cestu, jak to zkusit posunout zase o něco dál. Já mám zkušenosti ze silnice, Radim zase z biků, ale i jezdci horských kol se v tréninku připravují na silnici, takže věřím, že to dál posunout můžeme a já mohu být týmu prospěšný," prohlásil Padrnos.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud