5. června 2017 • 21:03

Oštěpařku Špotákovou na Julisce potěšila vyrovnaná série

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvojnásobnou olympijskou vítězku Barboru Špotákovou při vítězství na Odložilově memoriálu potěšila vyrovnaná série. Vedle vítězného pokusu 62,88 metru se ještě dvakrát dostala přes 62 a půl metru. Věří, že z takových výkonů jí může při technicky vydařeném pokusu oštěp ulétnout za 65 metrů.


Světová rekordmanka Špotáková na domácím stadionu na Julisce porazila i favorizovanou Bělorusku Taťjanu Chaladovičovou, které se tentokrát nedařilo a skončila až třetí. Vítězný pokus české reprezentantky nebyl náhodný. "Stabilita byla už k 63 metrům. Tak si myslím, že z toho by těch 65, jakmile to dostanu na rameno, mělo okamžitě vyletět. Těším se na další závody, nic mi není, bude líp," řekla.

Při žádném dnešním hodu totiž neměla pocit, že by ho trefila. Předpokládala, že oštěp poletí jen k šedesáti metrům. "Ten konec mám trochu pomalejší, tak tam dlouze ťápnu, ujede mi špička od oka a už to nejsem schopná chytit na rameno a trefím to pozdě. Rezervy tam jsou veliké. Je to příslib," popisovala technické nedostatky.

Motivoval ji výkon krajanky Nikoly Ogrodníkové, která si ve druhé sérii vylepšila osobní rekord na 62,24. Znovu se s ní utká o víkendu v Třinci. "Ona bude ve svém kraji, tak tenhle týden se musím snažit znova, nebude to zadarmo," poznamenala Špotáková.

Při mítinku na stadionu Dukly si mohla užívat podporu svých blízkých. "Mám tady všechny talismany, Janečka, kamarády. Věřím na tuhle energii, že to nějak pomáhá," vyprávěla a ukazovala na ruce korálky, které jí syn Janek navlékl ke Dni matek.

Ředitel mítinku Miroslav Ševčík jí na tiskové konferenci před závodem slíbil 1000 eur za vítězství. "Asi mi moc nevěřil, takže já teď veřejně prohlašuju, že je věnuji na dobročinné účely," řekla Špotáková. Chystá se podpořit děti z dětských domovů a asistenční psy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud