19. června 2017 • 17:28

Srbky odvrátily senzační vyřazení a postoupily do osmifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Srbské basketbalistky zvládly zápas o přežití na mistrovství Evropy a porazily Slovinsko jasně 88:69. Obhájkyně titulu si tak místo hrozby vyřazení zajistily postup do osmifinále na úkor dnešních soupeřek a nakonec obsadily ve skupině C druhé místo.


Srbky byly po prohrách s Řeckem a Francií na pokraji senzačního vyřazení. Odvrátit ho mohly jen výhrou o minimálně šest bodů nad Slovinskem, ale nováček šampionátu pokračoval ve výborných výkonech a v první čtvrtině nastřílel 30 bodů.

Favorit začal ztrátu až devíti bodů rychle mazat, ve druhé čtvrtině se ujal vedení a v poslední čtvrtině soupeře deklasoval 26:11. Nejen že si zajistil postup, ale zároveň získal výhru o 17 bodů, která mu v minitabulce týmů se stejnou bilancí dává výhodu i proti Řecku. To se třetímu místu ve skupině vyhne jen za předpokladu výhry nad Francií.

Zasloužila se o to zejména dosavadní opora českých mistryň USK Praha Sonja Petrovičová, která i přes problémy se zraněním nasbírala 23 bodů, pět doskoků a šest asistencí.

Ve skupině D si přímý postup do čtvrtfinále zajistila Belgie výhrou 62:58 nad Lotyšskem, které skončilo na třetím místě. Lotyšky tak narazí v osmifinále na Srbsko. Rusky v pražské části vyzvou v boji o čtvrtfinále Řecko. V hradecké části pavouka budou hrát o postup do O2 areny Ukrajina se Slovenskem a Itálie s Maďarskem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud