19. června 2017 • 17:45

Brankář Zima by rád ukázal, že je v Itálii opomíjený neprávem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pokud nastoupí, bude mít brankář české fotbalové jednadvacítky Lukáš Zima ve středečním druhém utkání skupiny na evropském šampionátu v Polsku proti Itálii o motivaci postaráno. Od roku 2011 působí na Apeninském poloostrově, ale zatím marně čeká na šanci v FC Janov, kde v uplynulé sezoně neodchytal ani zápas.


"Když budu chytat, pro mě je ten zápas důležitý. Dá se říct, že bych chtěl ukázat, že mi prostě nedávali asi takové šance, jaké bych si možná zasloužil. Chtěl bych se ukázat, že by to mělo být úplně jinak a že mě opomíjeli neprávem," řekl novinářům Zima.

"Motivace je tam hodně veliká. Co se týče třeba dalšího angažmá v Itálii. Chtěl bych ukázat těm lidem, kteří mě nenechali hrát, že to byla třeba chyba," doplnil třiadvacetiletý gólman.

Zima přestoupil do Janova v roce 2011 a v Itálii prošel také Reggianou, Benátkami, Mantovou a Perugií. V uplynulé sezoně dělal v Janově dvojku, ale zápasovou šanci nedostal.

"Měl jsem přislíbeno, že bych měl chytat nějaká utkání, bohužel se nepodařilo. Jsem z toho zklamaný. Na druhou stranu když vezmu ty dvojky v Serii A, tak odchytají za sezonu šest sedm zápasů, což se mi vlastně podařilo doplnit na reprezentaci," řekla jednička české jednadvacítky.

"Zachránili jsme se v předposledním kole. Nějaká domluva byla, že bych měl odchytat čtyři pět zápasů, což se bohužel nestalo. Zatím nevím, co bude od nové sezony. Nikdo se zatím se mnou nebavil, takže nevím, ani kde budu začínat," dodal rodák z Hradce Králové.

Ve středu se při zápase s Itálií setká s dvěma klubovými spoluhráči z této sezony Davidem Biraschim a Danilem Cataldim. "S Biraschim se znám opravdu hodně dobře. Bydleli jsme vedle sebe, každý večer jsme spolu někde byli, co se týče večeří a nějakých akcí," uvedl Zima.

"Určitě jsme si k našemu zápasu řekli svoje. Hecovali jsme se a dali jsme i sázku. Kdo prohraje, bude platit druhému večeři," usmál se Zima.

Český celek na úvod turnaje prohrál s Německem 0:2 a k oživení nadějí na postup musí Itálii porazit. "Asi vím, jak se budou prezentovat. Nebudou nás napadat tak vysoko jako Němci, ale pak budou agresivní. Budou na tom technicky dobře a budou to hrát na svoje hráče vepředu, kteří mají zkušenosti ze Serie A. Sami říkali, že po dlouhé době z nich jde strach, že se italské jednadvacítky lidi jako by bojí," podotkl Zima.

Přestože v Itálii působí už dlouho, neplánuje tam žít i po kariéře. "Když jsem přišel, bylo to těžké. Začátky jsou těžké všude. Teď to beru, že jsem tam doma. Ale nedovedu si představit, že bych tam pak zůstal žít až budu starší a že bych se nevrátil zpět do Čech," dodal Zima.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud