19. června 2017 • 20:30

Fotbalisté Zlína začali přípravu bez posil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Zlína začali přípravu bez avizovaných posil Adnana Džafiče z Táborska, Lukáše Bartošáka z Liberce a Pabla Podia z Podbrezové. Všichni tři noví hráči se připojí k týmu až 1. července. Zatím trénují v klubech, kde mají platné smlouvy. Jedinou novou tváří byl asistent trenéra Jan Kameník.


Už v pátek čeká Zlín v Uherském Hradišti československý Superpohár se Slovanem Bratislava. "Tento zápas nám nezapadá do přípravy. Má nešťastný termín, který se přehodil kvůli Slovanu. Nikdo nedomyslel, že mohou hrát jen fotbalisté, kteří jsou v tu dobu už našimi hráči," uvedl na dnešním setkání s novináři trenér Bohumil Páník, ale věří, že poskládá z dvanácti hráčů kvalitní tým.

Vedení Zlína jedná o příchodu dalších hráčů. "Ještě bych chtěl pět fotbalistů. Potřebujeme hlavně útočníky. Na jejich nedostatku jsme dojeli v jarní části ligy. Na Evropskou ligu potřebujeme širší a kvalitní kádr," řekl kouč vítěze domácího poháru.

Ve hře je hostování útočníků Tomáše Poznara (Plzeň) a Gina van Kessela (Slavia) a příchod nigerijského záložníka Ubonga Ekpaie (Liberec). Definitivně padl přestup stopera Víta Beneše, který dal přednost Vasasu Budapešť. Kromě středního obránce shání Zlín ještě třetího brankáře.

Tým čeká soustředění v Poznani, které dal Páník přednost před plánovanou přípravou v Rakousku. V Poznani by měl Zlín změřit síly s Fulhamem a GKS Katovice.

"V Polsku na nás čekají špičkové podmínky, které byly vybudovány pro reprezentační týmy v rámci mistrovství Evropy. Kromě toho odehrajeme kvalitní zápasy, které hráče hodně posunou," uvedl Páník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud