23. června 2017 • 18:58

Brankář Drobný prodloužil v Brémách smlouvu o další rok

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český fotbalový brankář Jaroslav Drobný bude nadále hráčem bundesligových Brém. Vedení klubu dnes oznámilo, že se sedmatřicetiletým gólmanem prodloužilo smlouvu o další sezonu.


"Cítím se fit a stále mám chuť do fotbalu. Werder Brémy je velká rodina, kde se cítím velmi dobře. Na jaře jsme udělali velký pokrok a jsem rád, že tento mladý tým mohu nadále podporovat," řekl Drobný pro klubové stránky.

Rodák z Počátků přišel do Brém před rokem z Hamburku. Předtím působil v Hertě Berlín, Bochumi, Ipswichi, Haagu, Fulhamu, Panioniosu Atény a profesionální kariéru odstartoval v Českých Budějovicích.

Za Brémy v uplynulé sezoně odchytal deset zápasů, jinak plnil svědomitě roli dvojky, což se vedení klubu zalíbilo. "Jaro ukázal, že je na hřišti i mimo něj se svými zkušenostmi velmi důležitým faktorem v týmu. Proto jsme rádi, že se na něj můžeme spolehnout i v nadcházející sezoně," řekl sportovní manažer týmu Frank Baumann.

"Je silnou podporou pro tým, ať už je to na hřišti, na lavičce nebo v kabině. Je vzorem pro mladé hráče," dodal trenér Alexander Nouri.

Drobný by se navíc v Brémách mohl potkat s dalším českým brankářem Jiřím Pavlenkou, o jehož přestup ze Slavie Werder usiluje. Zkušený veterán by svému kolegovi z národního týmu mohl usnadnit aklimatizaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud