23. června 2017 • 20:37

Z rozběhů na ME družstev postoupila polovina z deseti Čechů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Z dnešních rozběhů v superlize mistrovství Evropy družstev postoupila do víkendových finálových běhů polovina z deseti českých atletů. Nechybí mezi nimi překážkářka Denisa Rosolová, které ale nevyšel první útok na limit pro účast na mistrovství světa. Zaběhla svůj nejlepší čas sezony 56,33, ale ke splnění požadovaného kritéria jí chybí ještě 23 setin sekundy.


V rozbězích na 400 metrů překážek měla Rosolová čtvrtý čas, na stejnou pozici se v téže disciplíně zařadil i Vít Müller. Postup do finále dvoustovky z první dráhy kontroloval český rekordman Pavel Maslák. Z osmého místa proklouzli do finálového běhu na 100 metrů Zdeněk Stromšík a Barbora Procházková.

Pět českých běžců vypadlo a zapíšou body za umístění v rozběhu. Na hladké čtvrtce neuspěli devátý Patrik Šorm a jedenáctá Marcela Pírková. Na krátkých překážkách byli shodně desátí Lucie Koudelová i Václav Sedlák, jednu soupeřku dokázala porazit také sedmnáctiletá Nikola Bendová na dvoustovce.

Vzhledem k neúčasti suspendovaných ruských atletů startuje na ME družstev v Lille pouze 11 družstev. Z elitní skupiny vedle Rusů sestoupí dva další týmy. Cílem českých atletů je záchrana v superlize.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud