23. června 2017 • 20:41

Jendrišák a Krupnová jsou opět nejlepšími florbalisty sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Matěj Jendrišák z Linköpingu a útočnice Eliška Krupnová z Pixba Wallenstam se stali stejně jako loni nejlepšími florbalisty sezony. Osmadvacetiletý Jendrišák ovládl 16. ročník ankety rekordně počtvrté za sebou a celkově triumfoval pošesté. Čtyřiadvacetiletá Krupnová vyhrála podruhé. Oceněni byli na slavnostním vyhlášení při večerní plavbě parníku Bohemia Rhapsody po Vltavě.


Jendrišák v kategorii Florbalista sezony zvítězil suverénně s 651 body a měl náskok 459 bodů před dalším útočníkem Jiřím Curneym z Mladé Boleslavi. Třetí skončil se 188 body obránce Patrik Suchánek ze švédského Dalenu, který bude od příští sezony působit v Helsingborgu.

Jendrišák byl znovu nejproduktivnějším hráčem Linköpingu v základní části švédské nejvyšší soutěže a celkově skončil dvanáctý s 47 body z 32 zápasů. V play off si připsal osm bodů ze sedmi duelů. S osmi body ze šesti klání byl i nejproduktivnějším českým hráčem na prosincovém mistrovství světa v Rize. Za posledních sedm ročníků jej sesadil z trůnu jen v roce 2013 Milan Tomašík.

Jendrišák překonal Radima Cepka, který zvítězil v prvních třech ročnících třikrát za sebou. S třemi vítězstvími zůstává Cepek druhý za suverénem Jendrišákem. Dvakrát vyhráli Martin Ostřanský a Milan Fridrich a jednou Pavel Kožušník, Daniel Folta a Tomašík.

Krupnová získala 484 bodů a o 254 bodů předčila Denisu Ratajovou z finského klubu SB-Pro. Třetí místo obsadila Denisa Billá z FK Herbadent Jižní Město se 175 body.

Krupnová se vyrovnala Magdaleně Kotíkové, Radce Nečáskové a Billé, které také triumfovaly dvakrát. Rekordmankou je s třemi vítězstvími Ilona Novotná. Jednou vyhrály Kamila Bočanová, Eliška Vrátná (pod rodným jménem Křížová), Jana Christianová, Anet Jarolímová a Hana Sládečková.

Nejužitečnějším hráčem mužské superligy byl v hlasování hráčů vybrán třetí sezonu za sebou Curney. Získal 289 bodů a o 38 bodů předčil Patrika Dóžu z Chodova, který s 74 kanadskými body vytvořil nový rekord základní části soutěže.

V ženské extralize získala ocenění podruhé cizinka - Slovenku Lucii Košturiakovou vystřídala na trůnu krajanka Denisa Ferenčíková z Vítkovic. Dostala 132 bodů a o 20 bodů předstihla Gabrielu Žůrkovou z Jičína.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud