23. června 2017 • 22:58

Portugalsko si kvůli horšímu skóre semifinále ME nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Portugalska si semifinále na mistrovství Evropy do 21 let v Polsku nezahrají. V dnešním závěrečném utkání ve skupině porazili Makedonii 4:2 a v tabulce týmů na druhých místech zůstali o gól za Slovenskem. Španělsko, které si postup zajistilo už v úterý, si poradilo se Srbskem 1:0 a vyhrálo i třetí duel na turnaji.


Situaci českého týmu portugalský výsledek nijak nezměnil. V tabulce celků na druhých místech ztrácí na Slovensko tři body, má však k dobru sobotní duel s Dánskem. Slovensko, které vede český trenér Pavel Hapal, má skóre 6:3, výběr Vítězslava Lavičky 3:3. Češi však v případě vítězství nad Dánskem a prohry Německa s Itálií 0:2 mohou projít do semifinále i jako vítězové skupiny.

Portugalsko vstoupilo do zápasu skvěle a už ve 22. minutě vedlo 2:0 po gólech Edgara a Brumy. Další branku však navzdory velké převaze už v prvním poločase nepřidalo a naopak krátce před přestávkou snížil z ojedinělé akce Bardhi.

Po pauze zvýšil na 3:1 Podence, ale deset minut před koncem Portugalce zmrazil druhým makedonským zásahem Markoski. Bruma jim poté sice ještě v nastavení dal druhým gólem v zápase naději, ale na víc se už Portugalci nevzmohli a navíc dohrávali bez vyloučeného Joty.

V tabulce skupiny tak obsadili druhé místo tři body za stoprocentním Španělskem. V pořadí týmů na druhých místech se pak sice bodově dotáhli na Slovensko, ale o gól horší rozdíl skóre (7:5) jim vzal šanci na postup.

O výhře Španělska v utkání, ve kterém už o nic nešlo, rozhodl v 38. minutě Suárez. Chvíli poté navíc Srbové přišli po druhé žluté kartě o vyloučeného Djurdjeviče. Španělé tak vyhráli i třetí zápas na mistrovství, ani bod zatím neztratili také Němci, které však ještě čeká sobotní duel s Itálií.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud