24. června 2017 • 13:42

Rokycany dostanou po sestupu z divize A druhou šanci na záchranu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pro fotbalisty Rokycan, kteří obsadili v uplynulém ročníku divize A čtrnácté místo a sestoupili do krajského přeboru, se otevřela nečekaná příležitost uchovat si i nadále účast v divizní soutěži. V rámci tří českých skupin se totiž nepodařilo obsadit jedno místo, a tak bude nyní osloven tým s nejvyšším počtem bodů z celkově devíti sestoupivších. Tím jsou právě Rokycany. Na dnešním aktivu klubů ČFL a divizí v Praze o tom informoval sekretář Řídící komise pro Čechy při FAČR Jan Hořejší.


Problém vznikl v divizní skupině C, protože ani jedno ze čtyř mužstev konečné tabulky Královéhradeckého a Pardubického přeboru neprojevilo zájem posunout se výš do republikové soutěže. Nabídku k postupu mimo pořadí přijal až tým Uhelných skladů Praha, třetí v tabulce Pražského přeboru. V podvečer před aktivem si ale jeho zástupci zase vše rozmysleli s tím, že chtějí hrát nadále pouze v metropolitní soutěži.

Na znovu uvolněné místo budou proto dosazeny Rokycany. Odmítnou-li tuto nabídku, dostanou ji další sestoupivší celky s nejvyšším počtem bodů. Jako druhý připadá v úvahu patnáctý tým divize A Ostrov, třetí na řadě je potom čtrnáctý celek divize B Most. Celá záležitost by měla být vyřešena v průběhu příštího týdne.

Hořejší také zástupcům klubů sdělil, že od úterý 27. června bude na webové stránce FAČR vyvěšena informace o rozlosování a termínech Mol Cupu pro nadcházející ročník 2017/18.

Aktivu se zúčastnila také předsedkyně Řídící komise pro Čechy Dagmar Damková, která kluby informovala, že na základě doporučení od FIFA se od příští sezony přistoupí v zápasech tuzemských soutěžích mládeže k dočasnému vyloučení hráčů. Týkat se to bude provinilců, kteří obdrží žlutou kartu. V takovém případě hráč nedobrovolně opustí hřiště na 10 minut, což platí pro soutěže juniorů a staršího dorostu, kde utkání trvají plných 90 minut. V zápasech kategorie U 17 a mladších to bude na dobu kratší než 10 minut, podle délky trvání zápasu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud