24. června 2017 • 14:25

Frintová získala bronz na ME ve sprint triatlonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vendula Frintová týden po čtvrtém místě na mistrovství Evropy v olympijském triatlonu získala bronz na evropském šampionátu ve sprint triatlonu v Düsseldorfu. Třiatřicetiletá Češka dnes doběhla třetí za vítěznou Němkou Laurou Lindemannovou a Švýcarkou Jolandou Annenovou.


"Vendula odvedla profesionální výkon. Celý závod si hlídala umístění, ukázala taktickou vyzrálost a zvládla to naprosto perfektně. Protože velkou část závodu odtáhla sama, myslím, že by si zasloužila i trochu lepší místo, ale stejně jsme spokojení," uvedl reprezentační kouč Jan Řehula v tiskové zprávě.

Frintová minulý pátek v rakouském Kitzbühelu obsadila potřetí za sebou čtvrté místo na triatlonovém ME. O týden později v sousedním Německu už na poloviční trati, tedy 750 m plavání, 20 km jízdy na kole a 5 km běhu, na medaili dosáhla.

Úřadující mistryně světa do 23 let Lindemannová zvítězila díky silnému závěrečnému spurtu, Annenová s Frintovou na ni ztratily zhruba tři sekundy. "Vendy nastoupila jako druhá, ale v zatáčce se ramenem lehce zachytila za jednoho z diváků. Trochu ji to rozhodilo a předstihla ji Švýcarska, kterou už nestihla předběhnout," poznamenal Řehula.

"Chtěla jsem získat medaili, to se podařilo a jsem za to moc ráda. Celý závod probíhal z mého pohledu v pořádku. Jen v běhu se finiš trochu zkomplikoval, když došlo ke kontaktu s divákem. Nevím, jestli bych bojovala o vítězství, ale o druhé místo určitě. I tak jsem ale se závodem spokojená. Jsem ráda, že mám medaili," řekla Frintová.

Nejlepším českým závodníkem byl František Linduška na 25. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud