24. června 2017 • 15:32

Federer znovu boduje, v Halle je už pojedenácté ve finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roger Federer postoupil pojedenácté v kariéře do finále turnaje v Halle a na trávě v Německu bude hrát o devátý titul. Nejvýše nasazený švýcarský tenista porazil v dnešním semifinále mladého Rusa Karena Chačanova 6:4, 7:6.



Pětatřicetiletý Federer ukončil utkání, hrané pod zataženou střechou, při prvním mečbolu za 85 minut. "Bylo jasné, že to nebude lehký zápas, protože je vždycky náročné hrát proti soupeři, kterého tolik neznáte," řekl Švýcar o Chačanovovi, jenž je o čtrnáct let mladší.

Federer se v nedělním finále utká s domácím Alexanderem Zverevem, který v druhém semifinále zdolal 4:6, 6:4, 6:3 Francouze Richarda Gasqueta. Proti dvacetiletému hamburskému rodákovi, jenž ho v Halle loni vyřadil v semifinále, bude usilovat o 92. titul v kariéře a čtvrtý letos po triumfech na Australian Open, v Indian Wells a Miami.

Osmnáctinásobný grandslamový šampion ani ve svém čtvrtém duelu v Halle neztratil set, ale především ve druhé sadě se mu nevyhnuly okamžiky nekoncentrovanosti. Za stavu 5:4 podával Federer na vítězství v zápase, ale Chačanov si vzal brejk zpět a za stavu 6:5 si vypracoval dokonce dva setboly. Švýcarský favorit si však vynutil tie-break, který vyhrál 7:5.

Roger Federer si ve dvou setech poradil s ruským talentem Karenem Chačanovem
Video se připravuje ...

Tenisový turnaj mužů v Halle (tráva, dotace 1,966.095 eur):

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Chačanov (Rus.) 6:4, 7:6 (7:5).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud