24. června 2017 • 19:34

Volejbalisté do 21 let ztratili na MS v Brně naději na postup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští volejbalisté do 21 let prohráli ve druhém utkání na mistrovství světa v Brně s Polskem 0:3. Tým trenéra Ivana Pelikána tak po páteční porážce 2:3 s Kanadou ztratil naději na postup mezi nejlepší osmičku a šampionát dohraje ve skupině o deváté až šestnácté místo v Českých Budějovicích. V neděli ještě čeká domácí volejbalisty poslední zápas v brněnské základní skupině s Marokem.


Domácí tým přitom hrál v prvních dvou setech s favorizovanými Poláky vyrovnanou partii, doplatil však na chyby v koncovce. Bojovně naladěný český výběr v prvním dějství odvrátil pět polských setbolů, nakonec ale prohrál 27:29.

"Do zápasu jsme vstoupili podle představ. Takticky nám hra fungovala, nicméně Poláci udělali o jednu až dvě chybičky méně. Několikrát jsme vedli, bohužel jsme náskok nedokázali udržet," řekl ČTK Pelikán.

Tým táhla v úvodu zápasu trojice Šmídl, Šulc a Džavoronok. Důrazně zakončující Poláci těžili z útoků ze druhé vlny, které český celek jen s obtížemi bránil.

Po ztracené koncovce vyrovnaného druhého setu se odpor českého týmu zhroutil. Poláci snadno získali sedmibodový náskok a zápas dotáhli bez problémů k vítěznému konci.

"Zásadní rozdíl byl v tom, že jsme na rozdíl od soupeře nedokázali zatlačit. Ve třetím setu už ukázali svou sílu na servisu. Neměli jsme proti nim šanci. Chyběly dva tři míče vyřešit lépe a mohlo to být jinak. Prohry nás mrzí hlavně kvůli fanouškům, nemohli jsme se jim odvděčit výhrou," poznamenal kapitán českého týmu Kristián Červinka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud