24. června 2017 • 20:54

Zapálením ohně začala v Brně olympiáda dětí a mládeže

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zapálením olympijského ohně začala dnes v podvečer v Brně olympiáda dětí a mládeže, ve které bude soutěžit přes 3500 sportovců ze všech krajů republiky. Olympijský oheň zapálili rychlobruslařka Martina Sáblíková s cyklistou Janem Hirtem. V průběhu čtyř dnů se bude v moravské metropoli bojovat ve 22 sportech o medaile v 90 disciplínách.


"Jsem přesvědčen, že před sebou vidím budoucí olympioniky a naděje českého sportu," uvedl na slavnostním zahájení na Brněnském výstavišti předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Olympijskou vlajku přinesli pod stožár olympijský vítěz v cyklistice z roku 1964 Jiří Daler, krasobruslař René Novotný, triatlonista Filip Ospalý a plavkyně Hana Černá-Netrefová.

V čele jednotlivých krajských výprav byly velké sportovní osobnosti, například veslařka Miroslava Topinková Knapková, biatlonistka Veronika Vítková, atletka Taťána Kocembová, plavec Daniel Málek a další hvězdy.

"Všichni vyhrát nemůžete. Ale důležité je, že jste tady," uvedl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek, který také oficiálně prohlásil olympiádu za zahájenou.

Mladí sportovci budou soutěžit v atletice, badmintonu, baseballu, basketbalu, cyklistice, florbalu, fotbalu, házené, jachtingu, karate, kolečkových bruslích, moderní gymnastice, orientačním běhu, plavání, plavání hendikepovaných, sportovní gymnastice, sportovní střelbě, stolním tenisu, synchronizovaném plavání, tenisu, triatlonu a volejbalu. Program doplní umělecká soutěž v krátkém filmu a videu.

Závěrečný ceremoniál se uskuteční v olympijské vesnici ve středu 28. června od 20:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud