24. června 2017 • 22:49

Italové porazili 1:0 Německo, do semifinále postoupily oba týmy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Itálie porazili v závěrečném utkání "české" skupiny C na mistrovství Evropy do 21 let Německo 1:0. Svěřenci trenéra Luigiho Di Biagia ovládli tabulku, mezi nejlepší čtyři týmy ale postoupilo také Německo díky nejlepšímu rozdílu skóre z týmů na druhých místech. Semifinále se odehraje v úterý 27. června. V Tychách se od 18:00 utká Anglie s Německem a v Krakově se o tři hodiny později střetnou Španělsko a Itálie.


Zatímco německý trenér Stefan Kuntz nasadil ve třetím zápase po sobě stejnou základní jedenáctku, jeho protějšek Di Biagio udělal oproti prohře s českou reprezentací (1:3) pět změn. Do základu se poprvé na turnaji dostal Federico Chiesa a nahradil útočníka Andreu Petagnu, Itálie tak poprvé nastoupila v rozestavení 4-4-2 namísto 4-3-3. Do obrany se vrátili Mattia Caldara a Antonio Barreca a do zálohy Marco Benassi a Roberto Gagliardini.

V šesté minutě rozvlnil italskou síť po přímém kopu Marc-Oliver Kempf, rozhodčí ale gól neuznal kvůli ofsajdu. Itálie se do první šance dostala v 13. minutě, Benassi ale hlavičkoval do rukavic gólmana Juliana Pollersbecka. Neuspěl ani Lorenzo Pellegrini se střelou z větší vzdálenosti.

Po půlhodině hry Jihoevropané otevřeli skóre. Po nepřesné rozehrávce Němců se k míči dostal Chiesa, předložil jej Federicu Bernardeschimu a útočník Fiorentiny vstřelil první gól na šampionátu. "Je to velmi emotivní okamžik. Řekl jsem na včerejší tiskové konferenci, že nosit tento dres je pro mě něco speciálního, takže vstřelit tak důležitý gól pro mne znamená opravdu hodně," řekl Bernardeschi pro Rai Sport.

V 58. minutě se do příležitosti dostal Mitchell Weiser, spoluhráč Vladimíra Daridy z Herthy Berlín však nemířil přesně. Na druhé straně prověřil Pollersbecka přízemní střelou Pellegrini. Jedenáct minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Andrea Conti, avšak netrefil branku a navíc v době přihrávky stál v ofsajdu.

"Víme, že jsme zatím nedosáhli na nic. Španělsko má asi nejpůsobivější sestavu na turnaji, ale tento tým může bojovat s kýmkoliv," konstatoval Bernardeschi.

"Nejsme se zápasem spokojení. Před utkáním jsem říkal, že to nebude jen technická a taktická výzva, ale též psychická. Nemůžete nikde koupit zkušenosti, které hráči dnes získali. Pogratuloval jsem jim, neboť si myslím, že postup do semifinále je zasloužený," poznamenal německý kouč Kuntz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud