25. června 2017 • 11:00

Ostuda fotbalu,řekl Hapal o duelu německé a italské jednadvacítky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český trenér slovenské fotbalové jednadvacítky Pavel Hapal těžce nesl vyřazení v základní skupině mistrovství Evropy v Polsku a hlavně způsob, jakým k němu došlo. Jeho tým připravila o účast v semifinále těsná výhra Itálie nad Německem 1:0 na závěr skupiny C, která zajistila postup oběma celkům.


"To, co předvedli Němci a Taliáni, to byla jedna velká ostuda fotbalu na takovém šampionátu. Jestli je fair play, že hrají na to, aby prohráli 0:1... To přece do fotbalu nepatří. Někdo by s tím měl něco udělat, když se to týká takové velké země, jako je Německo," řekl Hapal novinářům po zápase, který připravil jeho svěřence o možnost postoupit jako nejlepší tým z druhých míst.

Na tiskové konferenci český kouč zadržoval slzy. "Jsem neskutečně zklamaný. S velkým respektem vůči Španělům a Angličanům pro mě tohle mistrovství končí, protože už se na ně dívat nebudu. Pokud by se Španělé a Angličani dostali do finále, tak se na to rád podívám, ale jinak už se dívat nebudu," prohlásil.

Slovenskou jednadvacítku, kterou vede dva a půl roku, Hapal chválil hlavně za zápas proti Švédsku. Jeho svěřenci zdolali obhájce titulu 3:0, ani šest bodů a skóre 6:3 jim ale na semifinále nakonec nestačilo.

"První půle, to bylo galapředstavení. Můj největší zážitek byla atmosféra v týmu po celou dobu šampionátu. Neskutečně jsme si to užili. Budeme na to určitě všichni vzpomínat," dodal Hapal.

ura okr

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud