25. června 2017 • 11:05

Úvodní prohra s Němci ovlivnila vše, litoval po vyřazení Simič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
I když čeští fotbalisté do 21 let ztratili na evropském šampionátu v Polsku naději na postup až po závěrečném sobotním zápase skupiny a prohře 2:4 s Dánskem, podle stopera Stefana Simiče rozhodla o jejich neúčasti v semifinále hned úvodní porážka 0:2 s Německem. Navzdory vyřazení zůstanou obránci AC Milán z turnaje jen ty nejlepší vzpomínky.


"Je to zklamání, bohužel se nám nepodařil cíl jít do semifinále. Teď už je po všem, není čeho litovat. Věřím, že každý vydal na hřišti maximum, nikdo nic nepodcenil," řekl novinářům Simič.

"Teď už nezbývá nic jiného než mít jenom ty nejkrásnější vzpomínky. Byla to hezká cesta, kam až jsme došli. Dali jsme do toho vše. Bohužel to dopadlo takhle, ale budeme mít v hlavě jen hezké vzpomínky," doplnil dvaadvacetiletý obránce.

Nechtěl se vymlouvat na složitý postupový klíč. Do semifinále prošly první celky ze všech tří skupin a nejlepší tým z druhých míst. "Když jsme jeli na turnaj, věděli jsme, jaký je systém, jak se postupuje, jak se hraje. Kolik je týmů a skupin. To, že se to nakonec takhle zkomplikovalo, není ničí chyba. Jen naše tím prvním zápasem s Němci. Ten to ovlivnil vše. Kdybychom vyhráli, nebo uhráli bod, bylo by vše jinak," mínil Simič.

"Možná jsme na postup měli, možná taky ne. Ovlivnily to prostě ty zápasy, které jsme prohráli. Teď nemůžeme říkat, že máme na finále. Prohráli jsme dva zápasy a asi zaslouženě jsme tam, kde jsme," dodal.

Český celek udržel naděje na postup výhrou 3:1 v druhém zápase nad Itálií. V závěrečném utkání s Dány nastoupil s tím, že bude muset vyhrát aspoň o tři góly, pokud se nechce spoléhat na vítězství Italů 2:0 nad Německem.

"Nechci říct, že by nám to svazovalo nohy, ale museli jsme tu hru trochu víc otevřít. Trochu víc útočit a vzadu hrát trochu víc na riziko. Snažil jsem se jít do zápasu normálně. Věděli jsme, že musíme vyhrát a ani to se nepodařilo," litoval porážky s Dánskem Simič.

Do týmu naskočil až v průběhu kvalifikace. "Od začátku jsem tu nebyl, sledoval jsem kluky. Tuhle generace nikdo neviděl tak světle. Všichni měli pochybnosti po té předchozí. Postupem času ale tahle generace rostla, zlepšovala se a vše šlo nahoru," uvedl.

"Zakončilo se to tady na ME. Dostat se sem je úspěch, pak už máte jen vyšší cíle a ten poslední krůček jsme bohužel nezvládli. Nedá se nic dělat, ale jsem rád, že jsem byl součástí téhle party i trenérů a všech. Hrozně mi to dalo a mám na to krásné vzpomínky," dodal stoper, který minulou sezonu strávil na hostování v belgickém Mouscronu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud