25. června 2017 • 11:16

FIFA prověřuje dopingové podezření v ruském fotbale

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mezinárodní fotbalová federace FIFA prověřuje podezření, že byl kompletní ruský tým na mistrovství světa v Brazílii 2014 součástí státem řízeného dopingového programu. Rusko hostí za rok světový šampionát a v současnosti tam pořádá přípravný Pohár FIFA.


S informací o možném dopingu přišel britský list Mail on Sunday. Německé agentuře SID světová federace potvrdila, že podezření prověřuje společně se svým lékařským oddělením.

Vedle 23 fotbalistů z kádru na MS 2014 je údajně ještě dalších 11 hráčů na seznamu zhruba tisícovky ruských sportovců, kteří jsou spojováni s dopingem. Ruští fotbalisté dosud nečelili konkrétnímu dopingovému podezření.

Z týmu ze světového šampionátu v Brazílii byla šestice ruských fotbalistů i na Poháru FIFA, z nějž hostitelé vypadli v sobotu po porážce 1:2 s Mexikem v závěrečném utkání základní skupiny.

Po odhalení státem řízeného dopingu byli vyřazeni z mezinárodních soutěží ruští atleti, kteří přišli mimo jiné o loňské OH v Riu a až na výjimky nebudou ani na letošním MS. Z paralympiády byla ruská výprava vyřazena celá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud