25. června 2017 • 14:13

Kajakářka Galušková obsadila na SP v Augsburgu osmé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kajakářka Karolína Galušková obsadila ve druhém závodu Světového poháru vodních slalomářů v Augsburgu osmé místo. Z vítězství se před domácími fanoušky radovala Němka Ricarda Funková, bronzová závodnice z úvodního podniku v Praze.


Galušková, jež v Augsburgu prošla do závěrečných bojů o medaile z pátého místa jako první z českých kajakářek v sezoně, ve finálové jízdě nasbírala šest trestných sekund za tři dotyky branek. Na vítěznou Funkovou, jež si připsala jeden šťouch, ztratila 10,16 sekundy.

"Během jízdy jsem napáchala tři větší chyby, se kterými jsem i tak jela čas jako v semifinále. K tomu se na mě přilepily tři šťouchy, ale o jednom jsem ani nevěděla a na videu jsme ho také nenašli, každopádně by nic neřešil. Celkově jsem ale docela spokojená, mám to tady v Augsburgu ráda. Jsem tu na SP potřetí a zatím pokaždé jsem byla ve finále, minule s plackou," řekla Galušková v tiskové zprávě.

Další české reprezentantky skončily stejně jako před týdnem v Troji v semifinále. Na postup v Německu nedosáhly Amálie Hilgertová (18.), její slavná teta Štěpánka Hilgertová (21.) ani úřadující mistryně světa Kateřina Kudějová, jež neprojela branku a byla třetí od konce osmadvacátá.

V semifinále kanoistů ztroskotaly obě české lodě a stejně jako v Praze bylo finále bez nich. Václav Chaloupka obsadil 16. pozici, Stanislav Ježek byl třiadvacátý.

"Sobota nás opět potěšila a kajakáři opět ukázali, že jsou světovou špičkou. Čekali jsme trochu víc od kajakářek a singlkanoistů, kde jsme byli zvyklí na finálovou desítku," řekl šéftrenér reprezentace Jiří Pultera. "V pondělí již odjíždíme na závody třetího z pěti Světových pohárů v Lipsku a věřím, že pozitivně navážeme na výsledky z Augsburgu," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud