27. června 2017 • 12:40

Plzeň získala Hrušku z Příbrami, zastoupí zraněného Kozáčika

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalová Plzeň získala brankáře Aleše Hrušku z druholigové Příbrami. Jednatřicetiletý gólman přichází jako náhrada za zraněnou jedničku Matúše Kozáčika a s Viktorií podepsal dvouletou smlouvu.


Slovák Kozáčik v závěru minulé sezony absolvoval operaci kolena a odjel na rehabilitační kliniku do německého Regensburgu, ale jeho zdravotní problémy neskončily. "Zde bylo zjištěno, že bude nejspíše potřeba podstoupit ještě jeden zákrok a doba rekonvalescence se u Matúše protáhne," řekl pro plzeňský web generální manažer Adolf Šádek, podle něhož Kozáčik určitě nestihne začátek nové sezony.

Viktoria potřebovala přivést zkušeného brankáře, protože na začátku přípravy měla k dispozici jen dlouholetou dvojku Petra Bolka a mladíky Dominika Sváčka s Matyášem Šampalíkem.

Hruška strávil v Příbrami většinu prvoligové kariéry, v uplynulém ročníku se středočeským týmem sestoupil. Odchovanec Sparty působil také na Žižkově a na hostování v Mladé Boleslavi.

"Byl jsem velmi překvapený, že se mi Plzeň ozvala. Ale je to nabídka, která se prostě neodmítá," prohlásil Hruška, který v nejvyšší soutěži celkem odchytal 223 utkání a v 54 z nich udržel čisté konto. "Aleš v našem klubu odvedl spoustu dobré práce. S Plzní se komunikuje velice dobře, a tak jsme se rozhodli, že Alešovi umožníme, aby si mohl zachytat o Ligu mistrů či boj o titul," přidal prezident příbramského klubu Jaroslav Starka.

Druhý celek uplynulého ligového ročníku po návratu trenéra Pavla Vrby už během letní pauzy vedle Hrušky získal záložníky Aleše Čermáka, Daniela Koláře a Chorvata Diega Živuliče a útočníka Jakuba Řezníčka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud