27. června 2017 • 16:44

Dvě rychlostní zkoušky Barum rallye povedou částečně novou trasou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvě rychlostní zkoušky zlínské Barum rallye letos povedou částečně novou trasou. Novinkou bude také cyklistická akce nazvaná Zlínská kola, představí se i elektromobily. Rallye, která je vedle českého šampionátu i součástí seriálu mistrovství Evropy, se tradičně pojede o posledním srpnovém víkendu, od 25. do 27. srpna.


"Nyní stavíme rychlostní zkoušky, děláme časové sledy, vše k tomu musíme projednat. Je to velká práce, nyní žijeme v tom, abychom měli všechno povolené," řekl dnes novinářům ředitel rallye Miloslav Regner.

Jména posádek pro 47. ročník soutěže ještě nejsou známá. "Zatím to vypadá, že účast v té špičce by mohla být velmi dobrá," uvedl Regner.

Před divácky vyhledávanou páteční večerní městskou rychlostní zkouškou v centru krajského města si tuto trať poprvé budou moci projet cyklisté. "Počítáme s účastí asi 500 cyklistů, zapojí se nejen veřejnost, ale třeba i sportovci," uvedl radní města Zlína Josef Novák. Městská rychlostní zkouška již nebude ovlivněna rekonstrukcí nadjezdu jako loni, oprava by měla skončit asi dva týdny před rallye.

V takzvané "green rallye" se představí automobily na elektrický pohon. Lidé si je budou moci prohlédnout také na zlínském náměstí i v Luhačovicích.

Barum rallye každoročně přiláká přes 200.000 diváků. Loni soutěž již popáté v kariéře vyhrál tovární jezdec Škody Jan Kopecký, na stupních vítězů jej doplnili Tomáš Kostka a Jan Černý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud