27. června 2017 • 16:48

Altintop by si přál se Slavií zahrát proti Barceloně či Bayernu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože mu bundesligový Augsburg nabízel prodloužení smlouvy, rozhodl se ofenzivní záložník Halil Altintop pro nečekaný krok a stal se novou posilou fotbalové Slavie. Čtyřiatřicetiletého bývalého tureckého reprezentanta mimo jiné zlákala možnost pomoci českému šampionovi do základní skupiny Ligy mistrů a učarovalo mu také prostředí Prahy.


"Je to obrovská příležitost, když klub může hrát Ligu mistrů. Uděláme s týmem a s klubem všechno pro to, abychom si mohli příští sezonu zahrát proti takovým velkoklubům, jako jsou Barcelona, Real Madrid nebo Bayern Mnichov," řekl Altintop na dnešní tiskové konferenci prostřednictvím předtočeného videorozhovoru.

Pro příchod do Slavie se rozhodl mimo jiné i proto, že se mu líbí Praha. "Prahu už malinko znám a je to nádherné místo. Věřím, že to pro mě bude skvělá zkušenost. Poznat novou zemi a nové město," uvedl Altintop.

"Klub poslední jeden či dva roky nastartoval dobrý vývoj a díky tomu si zasloužil i účast v evropských pohárech. Chci být součástí téhle rodiny, proto jsem se rozhodl právě pro Slavii. Věřím, že mě osobně to posune a že týmu pomohou moje zkušenosti," dodal bývalý hráč Kaiserslauternu, Schalke, Frankfurtu, Augsburgu či tureckého Trabzonsporu.

O český fotbal se zajímal. "Vím, že pro Prahu fotbal hodně znamená a že ta hlavní rivalita mezi Spartou a Slavií je opravdu veliká. Na tu se hodně těším. S některými českými hráči už jsem dříve hrával, mám s nimi dobré zkušenosti, proto se těším," prohlásil rodák z německého Gelsenkirchenu.

K novému týmu se připojí 5. července na startu soustředění v Rakousku. "Připravoval jsem se i během letní pauzy, cítím se dobře. Doufám, že v příští sezoně dokážu pomoci," uvedl Altintop, bratr známějšího Hamita.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud