28. června 2017 • 12:32

Basketbalisté se budou na ME připravovat ve Slovinsku a Gruzii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští basketbalisté se budou na zářijové mistrovství Evropy připravovat na turnajích ve Slovinsku a Gruzii. Dva přípravné zápasy sehrají i v pražské hale Královka, a to 16. srpna s Tureckem a o dva dny později s Finskem. Generálkou před šampionátem bude dvojutkání v Lotyšsku, kde Češi před dvěma úspěšně vstoupili do Eurobasketu, na kterém nakonec obsadili historickou sedmou příčku.


Reprezentanti se pod vedením trenéra Ronena Ginzburga sejdou 11. července a dva týdny se budou připravovat v Praze. Následovat bude dvojutkání v Polsku. V prvním srpnovém týdnu pak zamíří na turnaj do Slovinska, kde se vedle místního celku střetnou také s Maďarskem, které bude jejich soupeřem na evropském šampionátu.

Přes krátkou zastávku v Praze se reprezentanti následně přesunou do Gruzie, kde je čekají tři zápasy s dosud neurčenými soupeři. Následně budou týden v Praze, kde přivítají dva spolupořadatele šampionátu Turecko a Finsko, s nímž se utkají v následné kvalifikaci mistrovství světa. Na závěr odcestují na generálku do Lotyšska.

"Je to fajn. Vloni jsme se představili na Královce v zápasech s Mexikem a Tuniskem. Tohle vidím kvalitativně jako krok dopředu a nahoru," řekl k soupeřům pro domácí přípravu kapitán národního týmu Jiří Welsch. "Je to důsledkem toho, jak jsme se prezentovali v posledních dvou třech letech na evropské basketbalové scéně. To, že Turecko přijede hrát do Prahy, je vizitka nejen nás hráčů, ale i lidí z federace," dodal.

Do Kluže, kde se utkají v základní skupině ME postupně s domácím Rumunskem, Španělskem, Maďarskem, Černou Horou a Chorvatskem, odcestují basketbalisté 29. srpna.

Přípravné zápasy basketbalistů:

28. července: Polsko - ČR (Walbrzych),

29. července: Polsko - ČR (Walbrzych),

5. srpna: Maďarsko - ČR (Maribor),

6. srpna: Slovinsko - ČR (Lublaň),

11. srpna: neurčený soupeř - ČR (Tbilisi),

12. srpna: neurčený soupeř - ČR (Tbilisi),

13. srpna: neurčený soupeř - ČR (Tbilisi),

16. srpna: ČR - Turecko (17:00, Praha Královka),

18. srpna: ČR - Finsko (18:15, Praha Královka),

24. srpna: Lotyšsko - ČR,

25. srpna: Lotyšsko - ČR.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud