28. června 2017 • 13:16

V Berouně budou znovu čtyři kola, golfistům půjde o tatru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šancí rozehrát se před akcí European Tour bude čtvrtý ročník golfového turnaje WGM Beroun Czech Open. Jediný z podniků českého profesionálního okruhu hraný na čtyři kola se uskuteční 24. až 27. srpna a pořadatelé si přejí, aby už konečně někdo z amatérů trefil eso a odvezl si tatrovku.


Letos se turnaj koná dříve, protože v tradičním prvním zářijovém týdnu se hraje na Albatrossu turnaj D+D Real Czech Masters, zařazený do European Tour.

"Nový termín je to pro nás paradoxně výhodný, protože všichni domácí profíci, kteří tam budou hrát, se potřebují rozehrát a u nás mají šanci si vyzkoušet rychlé greeny. Navíc jsme se dohodli s pořadateli Czech Masters a hráči mají možnost si od poloviny srpna v Berouně zatrénovat na výborně připraveném hřišti i u nás spát," řekl novinářům Pavel Suchánek, majitel společnosti WGM a zároveň promotér turnaje.

O turnaj je stále větší zájem. V úvodním ročníku startovalo 89 hráčů, loni už 132 a letos se očekává ještě o deset víc. "Strop máme 142 a letos toho asi docílíme. Prioritou je mít celou českou profesionální i amatérskou špičku a velký zájem je také v Anglii, odkud očekáváme invazi asi dvaceti hráčů," konstatoval Suchánek.

Zachována zůstane i specialita turnaje, kterou je odměna v podobě nákladního vozu Tatra v hodnotě tří milionů korun za tzv. hole-in-one (eso) na tříparové šesté jamce. Ta platí pro amatéry a první dva dny turnaje. "Cena zůstává. Všichni se na ni ptají, ale tatru bohužel ještě nikdo nevyhrál," usmál se Suchánek.

V banku akce na hřišti v Berouně, zařazené do série Czech PGA Tour, je opět dotace 600 tisíc korun a vítěz z ní získá třetinu. Loni šek získal domácí golfista Ondřej Lieser, který v play off porazil Angličana Luka Grovese.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud