28. června 2017 • 16:54

Slavný Phil Jackson předčasně končí jako prezident Knicks

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slavný Phil Jackson, s 11 tituly nejúspěšnější trenér v historii NBA, předčasně končí v pozici prezidenta newyorských Knicks. Smlouvu měl původně ještě na dvě sezony, ale od jmenování v roce 2014 se mu nepodařilo vybudovat konkurenceschopné mužstvo a ke všemu mezi ním a klubem docházelo opakovaně k neshodám. Výsledkem je rozhodnutí o ukončení spolupráce. Funkci dočasně převezme generální manažer Steve Mills.


"Po pečlivém zvážení jsme usoudili, že Knicks se vydají jiným směrem," oznámil vlastník James Dolan v prohlášení.

Jednasedmdesátiletý Jackson nastupoval za Knicks jako hráč v letech 1967 až 1978 a získal s klubem dva tituly. Další pak přidal jako trenér - šestkrát vyhrál NBA s Chicagem a pětkrát s Los Angeles Lakers. "Doufal jsem, že se nám podaří v Madison Square Garden získat další titul, a jsem velmi zklamaný, že se nám to nepodařilo," konstatoval Jackson.

V jeho první roli funkcionáře se mu vůbec nedařilo a klubu dvojnásobných šampionů nedokázal vrátit někdejší lesk. Knicks za jeho působení vyhráli jen 80 zápasů, více než jednou tolik prohráli (166) a ani se nepřiblížili účasti v play off. Množily se také jeho spory s vedením ohledně využití superstar Carmela Anthonyho, kterého chtěl vyměnit, a v poslední době i vycházející lotyšské hvězdy Kristapse Porzingise.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud