21. července 2017 • 12:10

Hertha má problém, zdravotní potíže má hned pět brankářů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Herthy Berlín mají kuriózní trable. Během přípravy se jim zranilo či onemocnělo hned pět brankářů. Do dnešního přípravného utkání s týmem z nižší soutěže tak může zasáhnout teprve sedmnáctiletý dorostenec Luis Klatte. Zdravotní potíže s lýtkovým svalem má také český reprezentační záložník Vladimír Darida, brzy by však měl být opět k dispozici.


Gólmanská jednička Nor Rune Jarstein je nemocný, Thomas Kraft má zlomený nos, posila Jonathan Klinsmann si poranil koleno stejně jako junioři Dennis Smarsch a Leon Brüggemeier. Trenér Pál Dárdai tak už musí sahat i do dorostu, jelikož ze zdravých gólmanů má k dispozici jen osmnáctiletého Leona Schaffrana. O rok mladší Klatte se stane už sedmým gólmanem, který se zapojí do přípravy Herthy.

Do tréninků je připraven se zapojit i pětašedesátiletý vedoucí týmu a bývalý italský gólman Nello di Martino. "Kdyby se ještě něco přihodilo, bude muset pomoct Nello," připustil Dárdai v magazínu Kicker. Očekává však, že do začátku sezony se situace stabilizuje a bude mít k dispozici Jarsteina, Klinsmanna i Krafta, který bude zpočátku chytat v masce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud