21. července 2017 • 22:23

Golfové British Open vede v polovině o dvě rány Američan Spieth

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký golfista Jordan Spieth vede po dvou kolech turnaj kategorie major British Open. Bývalý první hráč světového žebříčku byl spolu s krajany Brooksem Koepkou a Mattem Kucharem v čele i po čtvrtečním kole, dnes zahrál ránu pod par a celkově má skóre -6.


Třiadvacetiletý Spieth už major vyhrál dvakrát a dnes na hřišti v Southportu udělal i v dešti a silném větru důležitý krok k dalšímu úspěchu. Z vedoucího tria se dostal pod par jen on, když čtyři bogey vykompenzoval třemi birdie a eaglem na patnácté jamce.

Kuchar je se ztrátou dvou úderů druhý. Vítěz předchozího majoru US Open Koepka si pohoršil na -3 a dělí se o třetí místo s Angličanem Ianem Poulterem.

Obhájci prvenství Henriku Stensonovi narušili koncentraci na druhé kolo zloději, kteří ve čtvrtek vykradli jeho pronajatý dům. Švédský golfista, který přišel o osobní věci a oblečení, zahrál +3 a je čtyřiadvacátý.

Černý kůň turnaje Tommy Fleetwood po špatném začátku zachránil cut. Rodák ze Southportu a lídr evropské PGA Tour se proti úvodnímu kolu zlepšil o sedm úderů a se součtem 145 zůstal v turnaji. Nejlepší výkon dne -4 předvedl Zach Johnson, kterého to vyneslo o 101 míst vzhůru a je dvacátý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud