22. července 2017 • 08:14

Slovenský útočník Tatar se dohodl s Detroitem na čtyřleté smlouvě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar se jako chráněný volný hráč dohodl v NHL na čtyřleté smlouvě s Detroitem. Oproti předchozím sezonám si výrazně finančně polepší. Nový kontrakt mu zajišťuje celkový příjem 21,2 milionu dolarů (zhruba 480 milionů korun). Tatar tak v průměru vyinkasuje 5,3 milionu ročně, zatímco v každém z předchozích tří ročníků pobíral plat 2,75 milionu dolarů.


Šestadvacetiletý hokejista byl především rád, že po čtvrtečním slyšení před arbitráží v Torontu našly obě strany společnou řeč. Klub oznámil dohodu v pátek a stalo se tak ještě před výrokem arbitra.

"Je úžasné, že jsme našli cestu, jak se domluvit. I když to bylo trochu stresující a nebyl jsem vůbec šťastný, jak se vše vyvíjí. Myslím si však, že jsme se snažili celou dobu o to, aby na rozhodnutí arbitráže nemuselo dojít. Jsem rád, že se vše nakonec podařilo," pochvaloval si Tatar.

Rudá křídla si šikovného útočníka, který v září hájil barvy výběru Evropy na Světovém poháru, vybrala jako 60. hráče draftu 2009. První tři sezony strávil až na devět utkání v NHL na farmě v Grand Rapids, ale postupně se prosadil do prvního týmu a poslední čtyři sezony patří k jeho stabilním oporám.

"Chtěl jsem hrozně moc zůstat v Detroitu, miluju to tady a s klubem mě pojí mimořádné přátelství. Mám tu spoustu kamarádů a také skvělé vztahy se spoluhráči v kabině. Bylo by těžké dostat jen roční smlouvu (u arbitráže) a nevědět, co vás čeká v budoucnu. Takže jsem moc šťastný, že zůstávám," uvedl Tatar, který byl v minulé sezoně jasně nejlepším střelcem týmu.

S 25 góly překonal třetím rokem po sobě dvacetigólovou hranici. Nevynechal ani jeden z 82 zápasů základní části a přidal 21 asistencí, celkových 46 bodů ho vyneslo na třetí příčku kanadského bodování Red Wings. Celkem odehrál Tatar v základní části NHL 345 utkání a nasbíral 194 bodů za 99 branek a 95 nahrávek. V 17 duelech play off přidal sedm bodů (3+4).

Tatar byl v dubnu na operaci s ramenem, ale měl by být zcela v pořádku již na zářijový tréninkový kemp.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud