22. července 2017 • 13:39

Šafářová předvedla úder měsíce! Po úžasné výměně skončila na kolenou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová vyhrála anketu tenisové asociace WTA o úder měsíce června. Fanoušci ji při hlasování ocenili za maratonskou výměnu s Darjou Gavrilovovou na turnaji v Birminghamu, kterou zakončila zcela vyčerpaná bekhendovým volejem.



Jednu z tradičních měsíčních anket WTA ovládla Šafářová zcela suverénně a v pětičlenné nominaci měla i dvě krajanky - Petru Krejsovou a Petru Kvitovou . Rodačka z Brna dostala 70 procent hlasů, Dánka Caroline Wozniacká 11, Rumunka Simona Halepová deset, Krejsová pět a Kvitová čtyři procenta.

Kvitová se ucházela také o cenu pro hráčku měsíce, stejně jako Karolína Plíšková . Zůstaly však až za šampionkou Wimbledonu Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.

Muguruzaová obdržela 60 procent hlasů, Kvitová za pohádkový návrat k tenisu po vážném zranění a zisku titulu v Birminghamu 29 procent a 11 procent Plíšková. Ta zase vyhrála turnaj v Eastbourne a i díky tomu se po Wimbledonu stala novou světovou jedničkou.

Úžasnou výměnu odehrály Šafářová s Gavrilovou v Birminghamu ve čtvrtfinále. V tie-breaku třetího setu za stavu 1:0 pro Australanku předvedla česká tenistka úžasnou obranu i vítězný volej u sítě po doběhnutém kraťasu. Míček přeletěl ve výměně přes síť šestadvacetkrát.

Šafářová nakonec maraton vyhrála v tie-breaku 7:5, následné semifinále proti Kvitové ve druhé sadě skrečovala.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud