23. července 2017 • 11:58

Češi dnes na MS na postup z rozplaveb nedosáhli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
První soutěžní blok v bazénových plaveckých disciplínách na mistrovství světa v Budapešti nepřinesl české reprezentaci žádný postup. Nejlepší výsledek v rozplavbách zaznamenala sedmnáctým časem na kraulařské čtyřstovce Barbora Závadová. Výkonem 4:13,85 minuty se přiblížila k českému maximu na 67 setin.


Závadová před startem v doplňkové disciplíně nevěděla, co má očekávat. "Věděla jsem, že jsem dobře a hodně trénovala, tak jsem byla zvědavá, jestli se to projeví. Závod se nakonec vyvíjel dobře. Rozjela jsem sice pomaleji, což jsem cítila, ale na konci mi pak zbývaly síly. Chtěla jsem plavat rychleji a překonat český rekord, ale i tak je to můj druhý nejlepší čas v životě, takže pro mě dobré," uvedla v tiskové zprávě svazu.

Se vstupem do šampionátu na rozdíl od ní nebyl spokojený kraulař Jan Micka, který na čtyřstovce zaostal o pět sekund za osobním rekordem. Obsadil 28. příčku. "Závod byl takový prapodivný. Chtěl jsem plavat stejně jako před měsícem v Římě, technicky i fyzicky. Ale nevyšlo mi to. Nevím, kde se stala chyba," posteskl si Micka. Také on má stejně jako Závadová své hlavní disciplíny teprve před sebou.

V obdobné situaci byla znakařka Simona Baumrtová, která do šampionátu vstoupila 23. místem na krátké polohovce. Ve třetí desítce pořadí se umístili i Lucie Svěcená na motýlkářské stovce a Jan Šefl v padesátimetrovém sprintu motýlkem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud