23. července 2017 • 17:18

Pilot Kopfstein byl v deštivé Kazani čtvrtý, Šonkovi se nedařilo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Petr Kopfstein skončil čtvrtý v deštivém závodu v Kazani v rámci seriálu Red Bull Air Race v akrobatickém létání. Zkušenějšímu Martinu Šonkovi se nedařilo, nepostoupil z prvního kola a skončil devátý. V průběžném pořadí si po pátém závodu Šonka pohoršil o místo a je třetí, ale ztrácí jen bod na vedoucího Američana Kirbyho Chamblisse. Kopfstein je celkově pátý.


Kopfstein v prvním kole vyhrál duel se Slovincem Peterem Podlunšekem, následně vyřadil i Juana Velardeho ze Španělska, ale ve Final Four pak český letec dvakrát trefil pylon. Čtvrtou příčkou nicméně dosáhl druhého nejlepšího výsledku v sezoně, v červnu vybojoval v Japonsku životní stříbro.

Šonka byl v prvním kole pomalejší než Francouz Francois Le Vot o 158 tisícin sekundy a do postupující osmičky se nevešel. "Když jsem letěl, už pršelo opravdu dost. Ale nebudu se na to vymlouvat, soupeř měl podmínky stejné. Každopádně letadlo se za deště chová v určitých momentech trochu jinak a mně se tak vůbec nepovedl ani jeden vertikální manévr," uvedl Šonka v tiskové zprávě.

S obtížnými podmínkami se v premiérovém závodu v Rusku nejlépe vyrovnal Chambliss a navázal na předchozí triumf z Budapešti. Na kontě má 40 bodů, druhý Japonec Jošihide Muroja i Šonka mají o jeden méně. Šestý z osmi dílů bude hostit 3. září Porto.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud