23. července 2017 • 17:40

Kulhavý i Nash jsou pošesté mistry republiky v cross country

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Shodně šestý titul mistrů republiky v cross country získali v Brně favorizovaní bikeři Jaroslav Kulhavý a Kateřina Nash. Olympijský vítěz z Londýna vyhrál souboj s Janem Škarnitzlem o 4,5 sekundy a obhájil loňské zlato z Bedřichova. Nash se na domácím šampionátu představila po sedmi letech a druhou Jitku Škarnitzlovou porazila o 22 vteřin.


Kulhavý přijel do Brna jako stříbrný muž posledního závodu Světového poháru v Lenzerheide, kde před dvěma týdny nestačil jen na švýcarského suveréna Nina Schurtera. Šesté zlato oslavil deset let po tom prvním. Podle předpokladů o titul bojoval se Škarnitzlem, jemuž se vzdálil nástupem v posledním kole.

"Byl to spíš technický finiš kdo neudělá chybu a bude trošku rychlejší. Nakonec mi to vyšlo," řekl Kulhavý České televizi. Třetí dojel se ztrátou dvou a půl minuty Tomáš Paprstka.

Přesně 20 let po prvním titulu se znovu dočkala devětatřicetiletá Nash, jež žije a závodí v USA. Startem v Brně si zpestřila čas strávený s rodinou na Šumavě a pro další úspěch si dojela na okruhu v brněnské části Pisárky suverénně stylem start - cíl.

"Neměla jsem tolik šancí bojovat o titul za celou kariéru tím, že jsem většinou trávila léto v Americe, proto si toho hrozně vážím. Na konci kariéry titul hrozně potěší," radovala se Nash.

Na stupních vítězů Nash a Škarnitzlovou doplnila Jana Czeczinkarová, která na jaře léčila zlomenou holenní i lýtkovou kost ze srážky s autem při závodu na Kypru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud