24. července 2017 • 19:44

Pořád se hraje s pukem na ledě, nemá Nedvěd obavy z extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
První velká trenérská zkušenost je před Jaroslavem Nedvědem. Sedmačtyřicetiletý bývalý zadák povede do nového extraligového ročníku hokejisty pražské Sparty, v jejímž dresu během kariéry dlouhodobě působil. Po pěti sezonách, kdy se otrkával u sparťanské mládeže, dostal příležitost jako trenérský kolega Jiřího Kalouse.


"Po skončení s hokejem jsem se vrátil do Sparty a věnoval se pět let mládeži a teď jsem dostal tu šanci, tak věřím, že se nám bude dařit. Pořád se to hraje s pukem na ledě. I když jsem minulou sezonu trénoval šestnáctileté kluky, ta situace je podobná," řekl dnes Nedvěd novinářům.

"Samozřejmě u mladších kluků je nějaký ten respekt přirozený a automatický, ale myslím, že tu jsou všechno chytří hráči, kteří ví, že jsem nepřišel k týmu škodit a věřím, že si navzájem sedneme a vyhovíme," porovnával Nedvěd.

S výrazně zkušenějším Kalousem už si rozdělili role. "Jirka by měl mít na starosti tu hlavní část, taktiku a strategii celého mužstva, já bych se měl logicky více věnovat obráncům a zaměřit se na koordinaci obrany, v níž jsem hrával. Jinak vše spolu konzultujeme," přiblížil Nedvěd.

Důležitou spojkou ve vztahu trenérů a kabiny je útočník Jaroslav Hlinka, bývalý Nedvědův spoluhráč, který je o sedm let mladší než nový muž mezi extraligovými kouči. "Jarda je velká osobnost a nejlepší sparťan historie v kanadském bodování. Styčný bod mezi trenéry a kabinou. Důležitá součást týmové hierarchie. A určitě s ním počítáme i do této role," ujistil Nedvěd.

Ambiciózní klub už 10 let čeká na mistrovský titul. "V extralize je 14 týmů a všichni ten titul chtějí. Některým klubům dovolují finanční možnosti nákupy hráčů z KHL, my bychom chtěli zapracovat naše mladé kluky, co jsme tady vychovali. Půjdeme si svou vlastní cestou. Titul, to je něco hodně v dáli," odmítl Nedvěd hovořit o mistrovských ambicích.

"Před sebou máme 52 zápasů základní části, v níž se bude dávat dohromady mužstvo a parta. Pak se můžeme bavit dál, ale teď to není na pořadu dne. Musíme mít hlavně dobře natrénováno po fyzické stránce, teď je druhá stránka přípravy přímo na ledě. Máme spoustu nových hráčů, tak to musíme vyladit, aby si k sobě dobře sedli. Srdíčko a bojovnost, to jsou další podmínky toho, abychom byli úspěšní," uzavřel Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud