25. července 2017 • 08:34

Brankář Langhamer se s Arizonou dohodl na novém ročním kontraktu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třiadvacetiletý hokejový gólman Marek Langhamer pokračuje v kariéře v zámoří, kde působí již od léta 2012. Podepsal jednoletý dvoucestný kontrakt s Arizonou a bude se snažit probojovat do prvního týmu Coyotes, aby chytal NHL.


V únoru si v nejlepší lize světa odbyl premiéru. Zbytek sezony strávil převážně ve farmářské AHL v Tucsonu, sedm utkání odchytal také v ECHL za tým Rapid City Rush.

"Právě vyhlídka dalších startů v NHL je tím hlavním důvodem, proč v Americe setrvávám. Věřím, že tato cesta je správná. Jsem zde již dlouhou dobu, znám prostředí a především vidím, že šance na NHL zde je," řekl k novému kontraktu Langhamer v tiskové zprávě společnosti Sport Invest.

"Marek je hráčem, který dělá pravidelné postupné kroky. Prošel si náročnou školou zámořského juniorského hokeje, ke konci poslední sezony se již stal jedničkou svého týmu v AHL. Je obrovsky pracovitý, svědomitý a cílevědomý. Právě to jsou vlastnosti, které na něm Arizona oceňuje," uvedl jeho agent Robert Spálenka.

Věří, že Langhamer se může nadále výkonnostně posouvat. "Odehraná třetina v NHL pro něj byla obrovskou vzpruhou a důkazem, že nastoupený směr je pozitivní. Věřím, že má potenciál rozšířit už v následující sezoně svůj počet startů v NHL," doplnil Spálenka.

Suchou přípravu na nový ročník absolvoval dlouholetý reprezentant v mládežnických kategoriích především v Olomouci, v příštích dnech vyjede na led v Pardubicích. "Nechci promarnit ani minutu, každodenní letní dřina se mi v sezoně mnohonásobně vrátí. Mám svůj sen a pro něj udělám maximum," dodal Langhamer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud