26. července 2017 • 09:10

Zibanejad se před arbitráží dohodl s Rangers na pětileté smlouvě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Mika Zibanejad uzavřel nový pětiletý kontrakt s New York Rangers. Čtyřiadvacetiletý Švéd s íránskými kořeny se s klubem dohodl v den naplánovaného slyšení u arbitráže. Nyní má zajištěný celkový příjem ve výši 26,75 milionu dolarů (přibližně 600 milionů korun). V průměru Zibanejad obdrží 5,35 milionu dolarů ročně.


Zibanejad by se měl v příští sezoně stát po výměně Dereka Stepana do Arizony prvním centrem ambiciózního týmu. "Když byl Derek vyměněn, šlo o určitý signál, že bych mohl dostat šanci hrát ještě o něco větší roli. A jako hráč si přejete mít více zodpovědnosti. Jsou momenty, kdy cítíte, že můžete svou hru posunout na vyšší úroveň a právě na tom celé léto pracuji - abych udělal vše potřebné a byl na tuto příležitost připravený," uvedl Zibanejad.

Šestý hráč draftu z roku 2011, kdy si ho vybrala Ottawa, odehrál v minulém ročníku základní části kvůli zlomenině lýtkové kosti jen 56 utkání a připsal si 37 bodů za 14 branek a 23 asistencí. Ve 12 duelech play off přidal devět bodů (2+7). Celkem má v základní části na kontě 337 odehraných zápasů a 188 bodů díky 78 brankám a 110 nahrávkám. Ve 28 bitvách vyřazovacích bojů dal Zibanejad čtyři góly a na dalších 13 nahrál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud