26. července 2017 • 10:34

Na atletické MS díky pozvánce od IAAF pojedou další čtyři Češi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na atletické mistrovství světa, které začne v Londýně 4. srpna, pojedou také oštěpaři Jaroslav Jílek a Vítězslav Veselý, tyčkařka Amálie Švábíková a steeplařka Lucie Sekanová. Pozvala je mezinárodní federace IAAF a svaz dnes jejich účast potvrdil. Česká nominace se tak rozšířila na 27 jmen. Aktuálně jsou v ní už čtyři oštěpaři. Díky splněnému A limitu byli dříve nominováni Jakub Vadlejch a Petr Frydrych.


Jílek za přísnějším svazovým kritériem zaostal o 26 centimetrů, na červnové Zlaté tretře v Ostravě hodil 82,74 metru. V letošních světových tabulkách ho tento výkon řadí na 28. příčku. Splněný B limit má také mistr světa z roku 2013 a úřadující vicemistr Evropy Vítězslav Veselý, který je letos výkonem 82,29 na 32. místě na světě.

Švábíková má letos skočeno 450 cm a ve světových tabulkách se dělí o 40. místo. V české nominaci je třetí tyčkařkou a přidala se k Romaně Maláčové a Jiřině Ptáčníkové, které mají splněný A limit. Sekanová má na trati 3000 metrů překážek zaběhnuto 9:43,88.

Z atletů se splněným A limitem už před schvalováním nominace vypadl z týmu kvůli zranění lokte desetibojař Jiří Sýkora. Otazník se také vznáší nad účastí překážkářky Denisy Rosolové, která kvůli problémům se zadním stehenním svalem v úterý nedokončila dvoustovku na mítinku v Táboře. "Dnes absolvuji vyšetření a budu doufat, že to byla jen křeč a do mistrovství světa se dám dohromady. Je to škoda, běhá se mi zase dobře," uvedla na facebooku. Rozběhy na 400 metrů překážek žen jsou v Londýně na programu 7. srpna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud