27. července 2017 • 14:26

Nováček z Ostravy by se nechtěl zaplést do hry o záchranu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Se střízlivým optimismem se do nejvyšší soutěže vracejí fotbalisté Ostravy. Baník, který v uplynulé sezoně po dlouhých padesáti letech působil jen ve druhé lize, myslí při své obnovené premiéře na klidné vody tabulky.


"Nechtěli bychom zažívat stres ze hry o udržení. Kdybychom se pohybovali někde v klidném středu tabulky, byli bychom rádi, ale víme, že nás čeká náročná sezona," řekl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel klubu Dušan Vrťo.

Baník si prošel v dvouměsíční pauze množstvím změn. Trenérského žezla se chopil Radim Kučera, který vystřídal Vlastimila Petrželu. S Kučerou do Baníku znovu přišel i další vigantický rodák Milan Baroš, dalšími posilami mají být Tomáš Poznar (Plzeň), Martin Šindelář (Olomouc), Tomáš Hykel (Frýdek-Místek), Stefan Panič (Metalac Gornji Milanovac) a z hostování se vrátili sourozenci Jakub a Ondřej Šašinkové.

Jednadvacetiletý Jakub Šašinka, který na jaře hostoval v druholigovém Popradu, byl snad největším překvapením přípravy. S šesti brankami se stal nejlepším střelcem. "Má opravdu výbornou formu. Takhle si představuji, když někdo bojuje o základní sestavu. Myslím, že v ofenzivě máme výbornou konkurenci," přitakal Kučera, který má na post dvou útočníků kromě Šašinky a jeho mladšího bratra, kapitána reprezentační devatenáctky Ondřeje, ještě zkušené Baroše, Poznara a Alexandra Jakubova.

Baník naopak stále pracuje na posílení defenzivy. "Jednáme s více hráči. Ať už z Česka, tak i zahraničí," řekl Vrťo a přiznal, že klub oslovil zlínského kapitána Pazderu. "Se Zlínem jednáme o jeho uvolnění. Snažíme se přivést ještě dva stopery - jednoho z naší ligy a jednoho z Ukrajiny," řekl Vrťo.

Mezi odchody vzbudil největší rozruch až ten poslední - zkušený stoper Tomáš Zápotočný neprodloužil smlouvu a vrátil se domů do Příbrami. Nikdo další ze základní sestavy Baníku v létě neodešel, klub jen řadu mladších hráčů uvolnil na půlroční hostování po druholigových klubech.

Kučera věří, že tým se chytí hned na startu soutěže. "Nemám obavu, že by hráči nezvládli první ligu, ale samozřejmě může nastat i varianta, že budeme hrát dole. Já ale věřím v takové to nováčkovské zapálení a touhu se ukázat, doufám, že se odrazíme hned na začátku podzimní části," řekl Kučera.

Baník má týden před prvním domácím zápasem se Slavií prodáno tři tisíce permanentek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud