27. července 2017 • 15:46

Střelec Kostelecký je podruhé mistrem Evropy v trapu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sportovní střelec David Kostelecký se stal v Baku podruhé v kariéře mistrem Evropy v trapu. Ve finále porazil o jediný terč olympijského vítěze z Ria Chorvata Josipa Glasnoviče, třetí skončil jeho krajan Giovanni Černogoraz. V soutěži družstev Češi obsadili třetí místo za Portugalskem a Chorvatskem.


Dvaačtyřicetiletý olympijský šampion z Pekingu Kostelecký navázal na dosud jediné kontinentální zlato z Lonata. Kromě toho má vicemistr světa z roku 2011 z individuálních závodů na mistrovství Evropy ještě tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Kosteleckému patřilo po pěti kvalifikačních sériích druhé místo za Irem Ianem O'Sullivanem, tomu se ale finále vůbec nepovedlo. Postup mezi nejlepší těsně unikl sedmému Jiřímu Liptákovi, třetí český reprezentant Vladimír Štěpán obsadil 42. místo.

Účastník pěti olympiád Kostelecký, který před sezonou vyměnil starou brokovnici za novou, se do finále na mezinárodních závodech dostal poprvé od čtvrté příčky na hrách v Riu. Titulem v Baku navázal na zlata juniorů Filipa Nepejchala v libovolné malorážce na 3x40 ran, Matěje Rampuly v rychlopalné pistoli a Sáry Karasové v neolympijské sportovní malorážce vleže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud