28. července 2017 • 16:30

Lukostřelkyně Macková získala na Světových hrách bronz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Terénní lukostřelkyně Martina Macková vybojovala na Světových hrách v neolympijských sportech bronz v disciplíně holý luk. Bilanci české výpravy ve Vratislavi rozšířila čtyřiapadesátiletá reprezentantka na šest medailí


Macková postoupila z kvalifikace do semifinále a po porážce 39:47 s pozdější vítězkou Cinziou Nozigliaovou z Itálie zvítězila v boji o bronz nad Slovinkou Tinou Gutmanovou 51:41.

"To semifinále jsem si prohrála sama, byla jsem strašně nervózní. To se mi vůbec nedařilo," řekla webu českého týmu Macková.

Zatímco v semifinále nastřílela jen 39 bodů, v boji o třetí místo jich měla o 12 více. Předčila tak i finálový výkon Nozigliaové. "Před bojem o medaili jsem si řekla, že si půjdu prostě pěkně zastřílet, a povedlo se to. Jsem moc ráda a šťastná, to je pro mě obrovský úspěch," prohlásila Macková, která je také mistryní Evropy z roku 2015.

Další medaili přidají s jistotou inline hokejisté. Po dvou bronzech z minulých ročníků budou v sobotu bojovat o zlato. V semifinále vyhráli nad Švýcarskem 5:2 a v sobotu se utkají o triumf s Francií, která zvítězila nad Kanadou 5:1. Po dvou brankách týmu trenéra Martina Tvrzníka dali Jakub Cik a Michal Šimo.

Florbalisté si po čtvrteční prohře s Finskem 2:4 zajistili díky výhře nad domácím Polskem 12:1 postup do sobotního semifinále ze druhého místa skupiny A. Od 17:00 se utkají se Švédskem, které po vítězství nad Švýcary 3:0 ovládlo skupinu B. Šesti body za tři branky a stejný počet asistencí se proti outsiderovi zaskvěl útočník Patrik Dóža.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud