28. července 2017 • 19:37

Rekordmance Sjöströmové na MS uniklo zlato na stovce kraul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Světová rekordmanka Sarah Sjöströmová znovu nezískala světové zlato na kraulařské stovce. Vicemistryně světa z let 2013 a 2015 dnes skončila těsně znovu stříbrná. V Budapešti to byl jinak ruský den. Plavci z této země vyhráli tři ze čtyř individuálních finálových závodů a dohmátli druzí v mužské štafetě na 4x200 metrů volným způsobem.


Švédka Sjöströmová se blýskla světovým rekordem na 100 metrů volným způsobem v úvodní den šampionátu při prvním úseku kraulařské štafety. Ve finále ale ztratila vedení na posledních metrech a prohrála o čtyři setiny sekundy s olympijskou vítězkou Simone Manuelovou z USA. Za rekordním časem Sjöströmová zaostala o šest desetin sekundy.

Evropský rekord i rekord šampionátu překonal Rus Anton Čupkov v závodě na 200 metrů prsa, který rozhodl zrychlením na závěrečné padesátce. Pro dvacetiletého bronzového medailistu z loňské olympiády v Riu je to první světové zlato v kariéře.

Závod na 200 metrů znak vyhrál v evropském rekordu 1:53,61 další Rus Jevgenij Rylov. Bronzový olympijský medailista z Ria i z minulého MS v Kazani o šest desetin sekundy porazil olympijského vítěze Ryana Murphyho z USA.

Další titul pro ruskou výpravu přidala Julia Jefimovová, která v závodě na 200 metrů prsa zvítězila o více než dvě sekundy před Američankou Bethany Galatovou. Dvojnásobná olympijská medailistka v této disciplíně Jefimovová časem 2:19,64 zaostala o 53 setin za světovým rekordem a navázala na světový titul ze šampionátu v Barceloně 2013.

Závěrečnou kraulařskou štafetu na 4x200 metrů vyhráli Britové před Ruskem a Spojenými státy americkými.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud