28. července 2017 • 19:49

Kickboxerka Mašková chce zkusit MMA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V největší životní úspěch své desetileté kariéry proměnila vystoupení na Světových hrách ve Vratislavi česká kickboxerka Sandra Mašková. O další se pokusí zabojovat na listopadovém mistrovství světa v Budapešti a pak se začne chystat na přechod do MMA. Původně sice devětadvacetiletou rodačku z Prahy boj v kleci vůbec nelákal, ale nechala se přesvědčit k přechodu k atraktivnějšímu bojovému sportu.


Zlato na Světových hrách vybojovala Mašková ve čtvrtek v kategorii do 56 kg. "Už samotná kvalifikace na Světové hry je top úspěch v mé sportovní kariéře. Když cinkla ta zlatá, to je pecka," řekl v rozhovoru s českými novináři Mašková.

Na první velký úspěch ve světové konkurenci si věřila. "Jela jsem sem s tím, že mám na to vyhrát tuhle soutěž, protože jsem byla výborně připravená fyzicky, takticky a mám dlouhodobé zápasové zkušenosti. Co se týče kondice, tam jsem víceméně na špici. Všechno záleželo na tom, jak se mi podaří zmobilizovat hlavu před zápasem. To se povedlo," pochvalovala si Mašková, která za své největší plusy považuje vůli a sílu.

I když přemýšlela, že skloubit práci trenérky kickboxu s dvěma tréninky denně je náročné, motivace reprezentovat ji u sportu udržela. "Mám skupinové lekce u nás v Tiger Teamu, k tomu privátní lekce s klienty, ale finančně to pro vrcholnou přípravu nestačí. Takže se do toho vkládá podpora mého otce, bez něhož bych tohle dělat nemohla," uvedla Mašková.

Musí také platit rehabilitace, tréninky například s kondičním koučem, maséra či fyzioterapeuta. "Ta částka skáče nahoru a už jsme docela na nesmyslných číslech. Tak 'díky, tatínku', nebyla bych vůbec nic," usmála se Mašková. Start na kvalifikačních turnajích si musí hradit sama a bez vlastních nákladů je až při účasti v reprezentaci.

Rodiče Maškové přijeli na boj o zlato do Vratislavi fandit. Otec ji v 19 letech, kdy s kickboxem začala, podpořil. "Ochotně mi zaplatil kickboxový kurz a od té doby mě podporuje. Tenkrát to bylo ještě v light contactu. Taťka to kouše občas suprově, ale když přijdu s nějakým monoklem nebo jiným bitím, nebo když vidí, jak dělám váhu, říká, že jsme se domluvili jen na tom light contactu," řekla Mašková. Teď budou muset rodiče strávit i MMA.

Mašková získala přezdívku Medojed. K té ji přivedl trenér Michal Hořejší, s kterým se začala připravovat na boj na zemi na MMA. "Je to takové zvíře, které má všechno na salámu. Vezme si, co chce. Má hlad, tak si jde pro ten med. Tam ho pobodá milion včel, jemu je to jedno. Já si z toho udělala takovou filosofii. Nějak jsem si to vzala za svoje," dodala Mašková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud