13. srpna 2017 • 16:12

Krupnovou potěšil triumf: Vyhrát Czech Open je vždycky krásné

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalová reprezentantka Eliška Krupnová si na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze vychutnala v dresu švédského celku Pixbo Wallenstam obhajobu triumfu. Čtyřiadvacetiletá nejlepší česká florbalistka minulé sezony se po dlouhém přemýšlení rozhodla na dosavadní působení v klubu z Göteborgu ještě navázat a doufá, že s Pixbem znovu dosáhne i na triumf v superlize jako v roce 2016.


Pixbo prošlo turnajem bez zaváhání a ve finále rozdrtilo Malmö 8:1. "Malmö hrálo docela pasivně v obraně, nechaly nás hrát s míčkem. Dostalo se do finále, ale odehrály jsme tady kvalitnější zápasy než proti nim. Ale prošly jsme turnajem celkem v pohodě," řekla Krupnová ČTK.

"V některých zápasech to nebyl třeba až náš nejlepší výkon, ale vždycky jsme to kontrolovaly. V některých utkáních jsme hrály to nejlepší, co umíme, a proto byly takové vysoké výsledky," navázala rodačka z Mariánských Lázní, která odešla do Pixba před dvěma roky z Herbadentu Praha 11 SJM (dnešního Ivanti Tigers).

Hned při premiéře před dvěma roky musela strávit na Czech Open prohru s finským SB-Pro, teď si užila druhý triumf za sebou. "Loni to bylo mnohem těsnější. Vítkovice nám nenechaly nic zadarmo, byl to těžší zápas, než jsme odehrály teď. Malmö teď nebylo tak dobrým soupeřem," uvedla Krupnová.

S Pixbem navázala na předešlá vítězství s Herbadentem. "S Herbadentem to bylo taky super, ale já jsem byla tenkrát v jiné pozici. Byla jsem docela mladá," vzpomínala Krupnová. V posledních letech si už jako opora reprezentace užívá turnaj v barvách švédského favorita.

"Vyhrát Czech Open je vždycky krásné. Mně se ten turnaj strašně líbí, je to hrozně fajn. Skoro vždycky je hezké počasí, takže je to hrozně příjemný. Užívala jsem si výhry jak s Herbadentem, tak teď obhajobu s Pixbem. Jako švédský tým máme větší respekt," srovnala.

Při kanonádě proti Malmö se mezi střelkyně nezapsala, což ji v domácím prostředí trošku mrzelo. "Už jsem se tomu dneska trošičku pousmála, protože jsem nemohla trefit nic. Šance jsem měla fakt hezké, dostala jsem krásné přihrávky na střed a to by měl být gól. Moc mi to tam nepadalo na turnaji, tak si to snad šetřím, osahám si víc hokejku a bude to tam snad padat," usmívala se Krupnová.

Sbírat body bude dál v dresu Pixba. "Vůbec to nebylo jasný, hodně jsem o tom uvažovala, trvalo to několik měsíců. Všechno to bylo o jednání, o kompromisech a o nabídkách. Když jsem si všechno dala dohromady, tak jsem se rozhodla zůstat," popsala Krupnová, která řešila také další možnosti ve švédské nejvyšší soutěži.

S Pixbem vidí šanci znovu zabojovat o titul. "Celý tým zůstal. Sice jsme vypadly v semifinále, ale hrály jsme výborné zápasy i s IKSU, které nakonec vyhrálo. Chceme zpátky do superfinále a vyhrát. Přišla finská posila Alisa Pöllänenová, bohužel se dneska zranila a nedohrála. Snad to nebude nic vážného," dodala Krupnová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud