16. srpna 2017 • 15:33

Biatlonista Václavík si při tréninku zlomil nohu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český biatlonový reprezentant Adam Václavík si v přípravě na olympijskou sezonu zlomil nohu a čeká ho několikatýdenní vynucená pauza. Třiadvacetiletý závodník se zranil ve francouzském Prémanonu, kde Češi momentálně trénují.


Václavík si po pádu na asfalt zlomil pravou lýtkovou kost v oblasti hlezna a má pohmožděné koleno. Ve Francii byl ošetřen, podstoupil rentgen a dostal sádrovou dlahu.

"Věříme, že Adam bude co nejdříve schopný převozu domů. Po domluvě s šéftrenérem Ondřejem Rybářem se dále kloníme k operativnímu řešení zlomeniny, což ale bude záviset na rozvoji poúrazového otoku," uvedl lékař české reprezentace Martin Smetana na svazovém webu.

Světový pohár biatlonistů začíná až na přelomu listopadu a prosince ve švédském Östersundu, do té doby bude Václavík fit. Bude mít i čas dohnat tréninkové manko.

"Adam do této chvíle makal na 100 procent, v testech se zlepšoval a ta práce se mu vrátí. Je hodně cílevědomý, má jasné priority a práce se nebojí. Existují formy tréninku, při kterých sportovec nemusí se zlomenou nohou zahálet na pohovce a v tom určitě půjdeme Adamovi naproti. Zima je ještě daleko," uvedl šéftrenér Rybář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud