17. srpna 2017 • 09:14

Navara na závěr rapid šachu v St. Louis vyhrál, ale je až osmý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český velmistr David Navara si na turnaji v rapid šachu v St. Louis připsal na závěr první části třetí výhru a po devíti kolech se se sedmi body dělí o osmé místo s bývalými mistry světa Rusem Garrim Kasparovem a Indem Višvanáthanem Ánandem. Před partiemi v bleskovém šachu s pětiminutovým limitem vede turnaj pro deset šachistů Armén Levon Aronjan.


Navara po výhře nad Kasparovem nestačil na Kubánce Leiniera Domíngueze, ale následně se proti Vietnamci Le Quang Liemovi dokázal dostat z obtížné situace a po soupeřově chybě slavil třetí výhru z devíti zápasů. Kromě toho má na kontě i jednu remízu.

Čtyřiapadesátiletý exmistr světa Kasparov při svém návratu po dvanáctileté přestávce čekal na premiérové vítězství až do osmého kola, kdy mu vzdal Le Quang Liem. Poté ale Kasparov, jenž na turnaji stejně jako Navara startuje na divokou kartu, prohrál s Američanem Fabianem Caruanou. Ten se v průběžném pořadí dělí o druhé místo s krajanem Hikarim Nakamurou.

Na vedoucího Aronjana ztrácejí oba Američané po zrychlené variantě královské hry, v níž má každý ze soupeřů na své tahy 25 minut, jeden bod. O další bod zpět je Rus Jan Něpomjaščij.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud